ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Nomophobia: Η νέα φοβία που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια – Τι ακριβώς είναι;

Nomophobia: Η νέα φοβία που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια – Τι ακριβώς είναι;

Nomophobia είναι η φοβία μήπως μείνεις χωρίς κινητό τηλέφωνο. Εκείνο το αίσθημα που έχεις φύγει από το σπίτι, ψάχνεις τις τσέπες και δεν βρίσκεις το κινητό σου τηλέφωνο, και πανικόβλητος κατεβαίνεις από λεωφορείο, ταξί, μετρό και γυρνάς στο σπίτι για να το βρεις.

Αυτό πλέον οι ειδικοί το θεωρούν ασθένεια αφού η εξάρτηση μας από το κινητό τηλέφωνο, επηρεάζει μέχρι και την υγεία μας.

Επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, ναι το πρόβλημα στην Ασία είναι σαφώς μεγαλύτερο, υποστηρίζουν ότι από τη Nomophobia, υποφέρουν περισσότερο αυτοί που δεν το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για την εργασία τους, αλλά αυτοί που το έχουν για φωτογραφίες και σερφάρισμα στα social media. Η εξάρτηση είναι μεγαλύτερη και από την εξάρτηση των καπνιστών. Η απώλεια του κινητού τους μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε κοινωνική του συναναστροφή, αφού νιώθουν ότι δεν μπορούν να απολαύσουν τίποτα αν δεν μπορούν να το δημοσιεύσουν στα social media.

Ευλόγως θα έχετε την απορία γιατί θεωρείται τόσο σπουδαία; Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια αυτού του αισθήματος αυξάνεται η πίεση στο αίμα, ενώ οι κρίσεις πανικού είναι συνεχόμενες και με μεγάλη διάρκεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεύτερη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που φανταζόμασταν όλοι. Η συνεχόμενη ενασχόλησή μας με το smartphone μας, αδυνατίζει τον εγκέφαλό μας. Μάλιστα συνιστούν στο κόσμο να έχει μέσα στην εβδομάδα τουλάχιστον μία ημέρα που δεν θα ασχολείται καθόλου με το διαδίκτυο καθώς η συνεχόμενη παρουσία στα social media μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ψυχολογικές ασθένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.