ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πότε το ροχαλητό μπορεί να φανερώνει πρόβλημα υγείας;

Πότε το ροχαλητό μπορεί να φανερώνει πρόβλημα υγείας;

Ο Ρώσος ειδικός του ύπνου Σεργκέι Φιοντόροφ, αναφέρει πως το ροχαλητό δεν είναι εγγενώς κακό ή επικίνδυνο, είναι απλώς ένας ήχος.

Συγκεκριμένα, το ροχαλητό προκαλείται από ιστούς στο πάνω μέρος των αεραγωγών που συγκρούονται μεταξύ τους και δονούνται.

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το ροχαλητό

Αν και φαινομενικά δεν είναι επικίνδυνο, σε περίπτωση που είναι πολύ έντονο, το ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Σεργκέι Φιοντόροφ.

Το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί είναι η αποφρακτική άπνοια κατά τον ύπνο, περιορίζοντας εντελώς την αναπνοή του ατόμου.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στη «Vechernaia Moskva», ο ειδικός του ύπνου επεσήμανε: «Το άτομο προσπαθεί να αναπνεύσει, αλλά ο αέρας δεν περνάει. Εκείνη τη στιγμή, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα πέφτει και στέλνεται ένα σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι απαραίτητο το άτομο να ξυπνήσει ώστε να αποκατασταθεί ο τόνος των μυών του στοματοφάρυγγα και η αναπνοή κατ’ επέκταση».

Επίσης, η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης και πονοκεφάλους το πρωί. Η κατάσταση μπορεί, ακόμα, να οδηγήσει σε υπνηλία όλη την ημέρα και ούρηση τη νύχτα.

Το ροχαλητό επηρεάζει συχνότερα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και υπέρβαρους ή παχύσαρκους ανθρώπους.

Άλλοι παράγοντες για το ροχαλητό περιλαμβάνουν την κατανάλωση αλκοόλ και ηρεμιστικών πριν από τον ύπνο, καθώς και φυσικές καταστάσεις που εμποδίζουν τη ροή του αέρα στους αεραγωγούς.

Ο Σεργκέι Φιοντόροφ πρόσθεσε ότι το ροχαλητό μπορεί να εκδηλωθεί και στην περίπτωση αλλεργικών παθήσεων, που προκαλούν οίδημα στον στοματοφάρυγγα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ειδικό του ύπνου, για την καταπολέμηση του ροχαλητού καλό είναι να χάσετε βάρος (στην περίπτωση υπέρβαρων ατόμων) και να κάνετε ασκήσεις για την ενίσχυση του ρινοφάρυγγα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.