ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόνος στα γόνατα: Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν (βίντεο)

Πόνος στα γόνατα: Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν (βίντεο)

Τα γόνατα είναι η πιο ευαίσθητη άρθρωση λόγω των μεγάλων φορτίων που τους ασκούνται και της πολυπλοκότητας της κατασκευής τους. Πολύ συχνά τα τραυματίζουμε χωρίς να κάνουμε κάτι έντονο. Αυτό χειροτερεύει με τα χρόνια.

Λέγοντας «ευαίσθητα» δεν εννοούμε κατ’ ανάγκη πονεμένα, αλλά και αδούλευτα. Ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό γιατί αλλιώς θα έχεις χειρότερα προβλήματα όσο περνάει ο χρόνος.

Δείτε βίντεο του Man Flow Yoga:

Εμείς βρήκαμε τις κατάλληλες ασκήσεις για γυμνάσεις τα γόνατα σου. Οι ασκήσεις αυτές είναι για όσους θέλουν να βελτιώσουν την κίνηση στα πόδια τους, χωρίς να νιώθουν τα γνωστά τσιμπήματα στην περιοχή και χωρίς να ανησυχούν ότι θα τραυματιστούν. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτές τις ασκήσεις αν θέλουμε να έχουμε δυνατά και υγιή γόνατα.

Δείτε βίντεο του Tone and Tighten:

Παρακάτω θα δούμε με τις οποίες μπορείς να εστιάσεις στον νούμερο 1 αδύναμο κρίκο του αγύμναστου ανθρώπινου σώματος. Συνήθως οι ασκήσεις γίνονται με τροχαλίες και λάστιχα για να μην ασκούνται δυνάμεις σε πολλές κατευθύνσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ θα βρεις μερικές πολύ καλές ασκήσεις για τα γόνατα:

  • Ενδυνάμωση καλαμιών του ποδιού…Ο κύλινδρος από αφρολέξ (foam roller) χρησιμοποιείται αρκετά συχνά από τους γυμναστές για να ενισχύσουν τους γοφούς, τη μέση και άλλες περιοχές που μπορούν να τραυματιστούν λόγω της συχνής τους χρήσης. Αν, λοιπόν, έχεις ενοχλήσεις στα γόνατα, τότε αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει.
  • Ενδυνάμωση αστραγάλου με τη χρήση ιμάντα…Οι αστράγαλοι σου είναι ένα βασικό μέρος του σώματος σου που βοηθάνε τα γόνατα και τους γοφούς σου να συνεργαστούν ώστε να μπορέσουν να κινήσουν το πόδι σου. Αν ο αστράγαλος σου δεν έχει ευκαμψία, τότε μπορεί να τραυματίσεις το πόδι σου. Είναι, επομένως, σημαντικό να τους κρατάς σε φόρμα ώστε να μην έχεις προβλήματα με τα γόνατα ή τα πόδια σου.
  • Επέκταση τετρακέφαλου στον τοίχο…Αυτή την άσκηση μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε καθώς το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλά ένας τοίχος. Αυτή η άσκηση στοχεύει στο μπροστινό μέρος του ποδιού, τους αστραγάλους, τα καλάμια των ποδιών, τους τετρακέφαλους και φυσικά στα γόνατα.
  • Επέκταση γονάτου με τη χρήση ιμάντα (Band TKE)…Με αυτή την άσκηση μπορείς να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος γύρω από την περιοχή του γονάτου και του τετρακέφαλου, ενώ παράλληλα θα ετοιμάσεις το κάτω μέρος του κορμού σου πριν αρχίσεις να αθλείσαι.
  • Ενδυνάμωση του TFL μυ…Το TFL (Tensor Fasciae Latae) είναι ένας μικρός μυς στο πλάι των γοφών σου, ακριβώς κάτω από υψηλότερο σημείο της λεκάνης σου. Παρόλο που είναι μικρός, όμως, μπορεί να προκαλέσει τρομερό πόνο στα γόνατα σε περίπτωση που τραβηχτεί
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.