Ν.Καπραβέλος για «Όμικρον»: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός, κλειστά σχολεία για δέκα μέρες & lockdown για ανεμβολίαστους»

«Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι»

Ν.Καπραβέλος για «Όμικρον»: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός, κλειστά σχολεία για δέκα μέρες & lockdown για ανεμβολίαστους»

Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες μεταλλάξεις είναι οι πολίτες όλης της χώρας, με τον κίνδυνο ενός νέου lockdown να αιωρείται καθημερινά στην ατμόσφαιρα, αφού η κυβέρνηση φροντίζει δια μέσω των «ειδικών» της να συντηρεί το κλίμα φοβίας.

H μετάλλαξη Omikron είναι το νέο εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί και θα οδηγήσει πιο άμεσα σε ένα νέο lockdown.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, που τελευταία έκανε «στροφή» και ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση, χρεώνοντάς της τους λάθος χειρισμούς που οδήγησαν στον θάνατο εμβολιασμένων ατόμων, βρήκε την αφορμή να τρομοκρατήσει τους πολίτες ζητώντας άμεσο κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον 10 ημέρες, μάσκες παντού για όλους αλλά και γήπεδα χωρίς θεατές.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.

«Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επισημαίνει.

Τι λέει για την παραλλαγή Omicron

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογραμμίζει ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.