ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός: To xάπι Μolnupiravir μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Η φαρμακευτική εταιρία σημείωσε ότι τα στοιχεία για το φάρμακο Μolnupiravir έχουν υποβληθεί στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων FDA

Κορωνοϊός: To xάπι Μolnupiravir μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Σημαντική ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που έχει αναπτύξει κατά του κορωνοϊού έκανε η Merck & Co Inc.

Όπως αναφέρει στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα, το πειραματικό της χάπι κατά του Covid-19 μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνόλου των ασθενών που συμμετείχαν σε έρευνα προχωρημένης φάσης.

Ειδικότερα, η ενδιάμεση ανάλυση των στοιχείων τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 7,3%όσων έλαβαν το Μolnupiravir δύο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες νοσηλεύτηκε, ενώ κανείς δεν πέθανε 29 ημέρες μετά την αγωγή. Τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τα αποτελέσματα της ομάδας των ασθενών που έλαβε placebo, στην οποία το 14,1% χρειάστηκε νοσηλεία.

Στα επικαιροποιημένα στοιχεία, το 6,8% όσων έλαβαν Μolnupiravir νοσηλεύτηκε και ένα άτομο κατέληξε, ενώ στην ομάδα του placebo το ποσοστό νοσηλείας ανήλθε σε 9,7%.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, τα παραπάνω στοιχεία, που αφορούν πάνω από 1.400 ασθενείς, έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του χαπιού είναι μικρότερη από όσο είχε υπολογιστεί αρχικά, καθώς τον Οκτώβριο, από την ανάλυση στοιχείων 775 ασθενών, είχε προκύψει αποτελεσματικότητα 50%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φαρμακευτική εταιρία σημείωσε ότι τα στοιχεία για το φάρμακο Μolnupiravir έχουν υποβληθεί στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων FDA εν όψει της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής των ειδικών την Τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.