Πάρκινσον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πώς αντιμετωπίζεται το Πάρκινσον

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το Πάρκινσον έχει αρκετά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν την πάθηση.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία συμπτώματα στα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή:

1. Τρέμουλο στα άκρα: Το συγκεκριμένο σύμπτωμα ίσως αρχικά εμφανιστεί σε ένα άκρο, με τα χέρια ή τα δάχτυλα συχνά να τρέμουν ακούσια.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Πάρκινσον είναι ότι ο αντίχειρας και ο δείκτης βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, βιώνοντας τρέμουλο ακόμα κι όταν το υπόλοιπο σώμα είναι ακίνητο.

2. Βραδυκινησία: Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που προκαλεί τη βραδύτητα στις κινήσεις καθυστερώντας τις και μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη βάδιση ή κατά το σήκωμα από μια καρέκλα.

3. Σκληρότητα των μυών: Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του Πάρκινσον, μιας και παρατηρείται οπουδήποτε στο σώμα, προκαλώντας πόνο ή περιορισμό στις κινήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα τέσσερα συμπτώματα που είναι επίσης σημαντικά και δείχνουν ότι θα έπρεπε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό γιατρό:

1. Απώλεια όσφρησης
2. Δερματικά προβλήματα.
3. Διαταραχές ύπνου.

Αν και τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται και με άλλες ασθένειες, σύμφωνα με τη μεξικανική εφημερίδα Heraldo de México, θα μπορούσαν να αποδειχτούν καίρια στην πρώιμη διάγνωση του Πάρκινσον.

Πώς αντιμετωπίζεται το Πάρκινσον

Αξίζει να σημειώσουμε πως η έγκαιρη διάγνωση του Πάρκινσον μέσω των πρώιμων συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή της κατάλληλη φαρμακευτικής αγωγής και στον έλεγχο και καθυστέρηση της εξέλιξης της ασθένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, κάποιες μελέτες αποκάλυψαν ότι η σωματική δραστηριότητα και άσκηση σε συνδυασμό με μια υγιή και ισορροπημένη δίαιτα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πράσινο τσάι φαίνεται να είναι ωφέλιμες στη μείωση του κινδύνου της εμφάνισης του Πάρκινσον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.