Υψηλή χοληστερίνη: Ποια τρόφιμα βοηθούν στην μείωση της

Υψηλή χοληστερίνη: Ποια τρόφιμα βοηθούν στην μείωση της

Η χοληστερίνη μπορεί να μειωθεί δραστικά με διατροφικές αλλαγές και σε αυτό μπορεί να συντελέσει η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου τροφίμου έως και δύο φορές την εβδομάδα.

Αν και δεν τείνει να έχει συμπτώματα, η υψηλή χοληστερίνη διαγνώσκεται μόνο μέσα από μια εξέταση αίματος. Φυσικά δεν αποκλείονται διατροφικές αλλαγές, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεριλάβετε λιπαρά ψάρια έως και δύο φορές την εβδομάδα στη διατροφή σας, καθώς περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά και «μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιβλαβών τριγλυκεριδίων του αίματος» και μερικά από αυτά είναι η ρέγγα, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέστροφα και ο φρέσκος τόνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι η αλλαγή στη διατροφή, το να είστε πιο δραστήριοι και η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη χοληστερίνη σας σε υγιή επίπεδα.
Σύμφωνα με τη Βρετανική Διαιτολογική Ένωση, συστήνεται η κατανάλωση φυτικών ινών μιας και αυτές βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένες τροφές πλούσιες με τα εν λόγω στοιχεία δύνανται να βοηθήσουν και στη μείωση της χοληστερίνης σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.