Θ.Ψαλτοπούλου: «Τα μονοκλωνικά αντισώματα αποδεικνύονται σωτήρια»

«Χρειάζεται να κερδίσουμε χρόνο για τη μελέτη της Όμικρον»

Θ.Ψαλτοπούλου: «Τα μονοκλωνικά αντισώματα αποδεικνύονται σωτήρια»

Η παθολόγος και καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη μετάλλαξη Όμικρον και την εξάπλωση αυτής.

Όπως τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου, είναι πολύ σημαντικό οι ογκολογικοί ασθενείς να εμβολιάζονται προκειμένου να προλάβουν και να αποφύγουν τη βαριά νόσηση.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα αποδεικνύονται σωτήρια, γιατί μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα για βαριά νόσηση. Αυτοί οι ασθενείς αν κολλήσουν, οποιαδήποτε ηλικία και να έχουν, έχουν μεγάλη πιθανότητα να διασωληνωθούν και να πεθάνουν».

Οι δόσεις των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι λίγες και υπάρχει πρωτόκολλο σχετικά με τη χορήγησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητική κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γι’ αυτό τα κράτη συνασπίζονται και συνεργάζονται, ώστε να αργοπορήσουν τη μετάδοση του στελέχους και να το μελετήσουν, να δουν εάν είναι περισσότερο μεταδοτικό ή αν προκαλεί βαριά νόσηση, εάν διαφεύγει από τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα αντιικά φάρμακα. Χρειάζεται να κερδίσουμε χρόνο» ανέφερε η κ. Ψαλτοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.