Μονοκλωνικά Regeneron: «Ίσως το κοκτέιλ αντισωμάτων να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη νέα παραλλαγή Όμικρον»

Τί αναφέρει η εταιρεία

Μονοκλωνικά Regeneron: «Ίσως το κοκτέιλ αντισωμάτων να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη νέα παραλλαγή Όμικρον»

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η αμερικανική Regeneron Pharmaceuticals Inc, το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει αναπτύξει κατά του κορωνοϊού ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι το νέο στέλεχος διαφεύγει από τα αντισώματα, προκαταρκτική ανάλυση της εταιρείας δείχνει ότι, λόγω των μεταλλάξεων που φέρει η Όμικρον, «μπορεί να υπάρχει μειωμένη εξουδετερωτική δράση τόσο της ανοσίας που προκαλείται από το εμβόλιο όσο και εκείνης που προσφέρεται από τα μονοκλωνικά αντισώματα».

Περαιτέρω αναλύσεις θα χρειαστούν για να επιβεβαιωθεί και να ποσοτικοποιηθεί η ενδεχόμενη επίπτωση, πρόσθεσε η Regeneron.

H ανακοίνωση έρχεται μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 είναι απίθανο να προσφέρει την ίδια αποτελσματικότητα έναντι της Όμικρον.

Ωστόσο το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε την Τρίτη πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της αποτελεσματικότητας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πολλοί επιστήμονες έχουν επισημάνει πως θα χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να γίνουν κατανοητά τα χαρακτηριστικά της Όμικρον και να επιβεβαιωθεί τυχόν επίπτωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες διαβεβαίωσαν πάντως τη Δευτέρα ότι, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα μπορούσαν να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους κατά της Όμικρον σε διάστημα λίγων μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.