Μ.Παγώνη: «Σε δύο εβδομάδες θα ξέρουμε πώς θα διαχειριστούμε την παραλλαγή Όμικρον»

Ιδιαίτερα καθησυχαστική είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την νέα μετάλλαξη

Μ.Παγώνη: «Σε δύο εβδομάδες θα ξέρουμε πώς θα διαχειριστούμε την παραλλαγή Όμικρον»

Στην ΕΡΤ μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι περίπου σε δύο εβδομάδες θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις έρευνες τη διαχείρισή της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστική. «Δεν είναι τόσο δυσάρεστα τα πράγματα», είπε, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και υπομονή για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Δεν υπάρχουν θάνατοι μέχρι τώρα

Η Μ. Παγώνη τόνισε πως είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχουν θάνατοι από την παραλλαγή Όμικρον μέχρι τώρα. Επεσήμανε τη σημασία που έχει να ληφθεί σύντομα απάντηση από τις έρευνες που διεξάγονται στο ερώτημα εάν «τα εμβόλια που έχουμε μέχρι τώρα» καλύπτουν την παραλλαγή Όμικρον.

Ξέρουμε, όπως είπε, ότι έχει υψηλότερη μεταδοτικότητα από την Δέλτα και «τρυπάει» τη φυσική ανοσία τρεις φορές περισσότερο, όμως η συμπτωματολογία, σε γενικές γραμμές είναι ίδια με την Δέλτα, εκτός από τα συμπτώματα της όσφρησης και της γεύσης, αλλά «ούτε και δύσπνοια στους περισσότερους ασθενείς».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον αντιμετωπίζονται και πως οι περισσότεροι ασθενείς με το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού δεν χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι αρμόδιες Επιτροπές έχουν πει στις φαρμακευτικές εταιρείες να προσαρμόσουν γρήγορα, αν χρειασθεί, τα εμβόλια που παράγουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.