Γ. Σβουρίνος: «Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον»

Γ. Σβουρίνος: «Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον»

Για την μετάλλαξη «Όμικρον» και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντί της μίλησε ο ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, τονίζοντας ότι ακόμα και αν υπάρξει μειωμένη «απόδοση», δεν πρόκειται να μηδενιστεί σε καμία περίπτωση η αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα εμβόλια σίγουρα θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντί του, τουλάχιστον όσο αφορά στη σοβαρή νόσηση, στη διασωλήνωση και στο θανάτου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο καθηγητής, χρειάζεται ένα διάστημα μερικών εβδομάδων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσο η «Όμικρον» διαφεύγει των εμβολίων και για την ενδεχόμενη υπερ-μεταδοτικότητά της. Σημείωσε όμως ότι υπάρχει μια πρώτη μικρή ένδειξη περί αυξημένης μεταδοτικότητας σύμφωνα με τα στοιχεία της Νότιας Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, στάθηκε στη σημασία της τρίτης εμβολιαστικής δόσης και έκανε έκκληση σε όσους είναι δικαιούχοι να την πραγματοποιήσουν άμεσα: «Ακόμα κι αν μειωθεί ποιοτικά η αποτελεσματικότητα, η ενίσχυση ποσοτικά των αντισωμάτων αυτήν την εποχή είναι απολύτως απαραίτητη για όλους. Μπορεί οι εταιρείες να επανασχεδιάζουν τα εμβόλια τους λόγω της Όμικρον, όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα υφιστάμενα εμβόλια για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.