ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανική μελέτη: Κανένας θάνατος από Covid-19 σε υγιή παιδιά 5 έως 12 ετών – Στην Ελλάδα ετοιμάζονται να τα εμβολιάσουν

Δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον ιό τα υγιή παιδιά, κινδυνεύουν όμως από παρενέργειες του εμβολίου

Γερμανική μελέτη: Κανένας θάνατος από Covid-19 σε υγιή παιδιά 5 έως 12 ετών – Στην Ελλάδα ετοιμάζονται να τα εμβολιάσουν

Μια νέα γερμανική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο medrxiv και έχει τίτλο «ο κίνδυνος νοσηλείας, σοβαρής νόσου και θανάτου λόγω του Covid-19» σε παιδιά, έρχεται για να εκθέσει όλους αυτούς που ζητούν μαζικό εμβολιασμό παιδιών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ότι υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος σε παιδιά για σοβαρή νόσο και θάνατο.

Αν και οι νοσηλείες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στα παιδιά ήταν 35,9 στα 10.000 παιδιά, τα παιδιά που χρειάστηκαν να μπουν σε ΜΕΘ ήταν 1,7 στα 10.000, ενώ τα παιδιά που πέθαναν ήταν 0,09 στα 10.000. Όμως όλα τα παιδιά που πέθαναν είναι υποκείμενα νοσήματα, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν ούτε μια περίπτωση υγιούς παιδιού ηλικίας 5 έως 11 παιδιών που να πέθανε από κορωνοϊό.

Τα παιδιά χωρίς υποκείμενα νοσήματα έχουν και αρκετά λιγότερες πιθανότητες να κάνουν βαριά νόσο. Συγκεκριμένα σε υγιή παιδιά 5 έως 11 ετών μόλις 0,2 στα 10.000 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ κανένα δεν πέθανε.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών στην Ελλάδα

Στις 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Το πρώτο ραντεβού όπως είπε θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 13 Δεκεμβρίου θα έρθουν στην χώρα μας τα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

  • Παίδων Αγία Σοφία
  • Παίδων Πεντέλης
  • Ασκληπιείο Βούλας
  • Κέντρο Υγείας ”Αγία Σοφία” στον Πειραιά
  • Κέντρο υγείας Περιστερίου

Αναλυτικές οδηγίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr την Παρασκευή, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer, μετά την έγκριση που έλαβε από τον EMA, ενώ η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της κανονικής δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.