ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραλλαγή Όμικρον: Νέο κοκτέιλ αντισωμάτων από την AstraZeneca

Έχει ήδη λάβει κατεπείγουσα έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων

Παραλλαγή Όμικρον: Νέο κοκτέιλ αντισωμάτων από την AstraZeneca

Έναν συνδυασμό ουσιών για την πρόληψη της νόσησης από τον κορωνοϊό, ειδικά για άτομα με ανίσχυρο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θέτει σε ευρεία παραγωγή η AstraZeneca.

Το σκεύασμα με τη ονομασία «Evusheld» έχει ήδη λάβει κατεπείγουσα έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων.

Στόχος του Evusheld είναι η μειονότητα των ανθρώπων εκείνων που, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν αναπτύσσουν αρκετά αντισώματα, καθώς ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται στο εμβόλιο. Το Evusheld είναι το πρώτο σκεύασμα που κυκλοφορεί σαν εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα εμβόλια. Κατά την AstraZeneca, μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα περίπου 7 εκατ. άτομα, τα οποία θα αποκτήσουν ικανή ανοσία έναντι του κορωνοϊού αφού δεχθούν δύο δόσεις του Evusheld.

Όπως επισημαίνει ο Μένε Πάγκαλος, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca, «το Evusheld εξουδετερώνει όλες τις προηγούμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2. Παράλληλα όμως οι δικοί μας επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν το Evusheld, προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως η δράση του είναι αποτελεσματική και κατά της Όμικρον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, τέλος, ότι η επιστημονική θεωρία με τις περισσότερες πιθανότητες να αποδειχθεί ορθή ως προς την καταγωγή της τελευταίας παραλλαγής, είναι ότι η Όμικρον γεννήθηκε στον οργανισμό κάποιου ασθενούς με ανίσχυρο ανοσοποιητικό. Ο ιός βρήκε τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες ώστε να προσαρμοστεί και να μεταλλαχθεί, προσλαμβάνοντας μια ακόμη πιο εύκολα διαδόσιμη -αν και όχι τόσο σοβαρή όσο η Δέλτα- μορφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.