Δεν γλυτώνουν ούτε τα νεογέννητα – Α.Λινού: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει εμβόλιο και για παιδιά κάτω των 5 ετών»!

«Είναι ασφαλέστερο το εμβόλιο στα παιδιά»

Δεν γλυτώνουν ούτε τα νεογέννητα – Α.Λινού: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει εμβόλιο και για παιδιά κάτω των 5 ετών»!

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, μίλησαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών και την μετάλλαξη Όμικρον.

Η κ. Λινού χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί, ωστόσο τόνισε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.

Μιλώντας για τα εμβόλια στα παιδιά 5 έως 11 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανοίγει την Παρασκευή, η κ. Λινού τόνισε ότι «τα παιδιά τα εμβολιάζουμε από τους 6 μήνες» και πρόσθεσε ότι «έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια παιδιών» χωρίς να έχουν αποδειχθεί παρενέργειες.

Χαρακτήρισε «ασφαλέστερο το εμβόλιο στα παιδιά», καθώς όπως είπε τα προφυλάσσουμε από το σύνδρομο της μακράς covid, ενώ υποστήριξε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα fake news που διακινούνται από αντιεμβολιαστές, είπε ότι οι ψευδείς ειδήσεις ταξιδεύουν γρήγορα και διακινούνται από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση και εμπειρία.

«Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και κανένα εμβόλιο δεν έχει δείξει παρενέργειες μετά από ένα ή δυο μήνες», υπογράμμισε η κ. Λινού.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, μιλώντας για την μετάλλαξη Όμικρον τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι έχει ήπια συμπτώματα. Περιμένουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα, σημείωσε καθώς, όπως είπε, αυτή την στιγμή οι εργασίες που υπάρχουν είναι ενδεικτικές

Αναφερόμενος στα εμβόλια τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστημονική άποψη που να δείχνει ότι μετά από καιρό τα εμβόλια θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους. «Πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας για αυτούς που τα λένε αυτά. Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων», υπογράμμισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το να συνδεθεί το εμβόλιο με θανάτους 2 ή τρεις μήνες μετά, απαιτείται επιστημονική μελέτη»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα εμβόλια στα παιδιά είπε ότι «υπάρχει το ίδιο δίλημμα που υπάρχει και για τους ενήλικους, να αρρωστήσουμε ή να κάνουμε το εμβόλιο» και σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι πολύ καλά μελετημένο, ενώ είναι άγνωστο αν νοσήσω τι προβλήματα θα έχω στο μέλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.