ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το σημάδι στο χέρι που φανερώνει ότι έχετε υψηλή χοληστερόλη

Το γνωρίζατε;

Το σημάδι στο χέρι που φανερώνει ότι έχετε υψηλή χοληστερόλη

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως η υψηλή χοληστερόλη δεν τείνει να προκαλεί συμπτώματα, πέρα από σπάνιες περιπτώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, λίγη χοληστερόλη είναι απαραίτητη για την ευεξία του οργανισμού, αν και υπάρχουν ορισμένες μορφές της που θεωρούνται επιβλαβείς.

Επισημαίνεται ότι η υψηλή χοληστερόλη προκαλείται συχνά από την κατανάλωση λιπαρών τροφών ή το υπερβολικό βάρος. Εμφανίζεται, μάλιστα, όταν έχετε υπερβολική ποσότητα μιας λιπαρής ουσίας, που ονομάζεται έτσι, στο αίμα σας.

​​​​​​​Ευτυχώς, πολλοί άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη τους τρώγοντας υγιεινά και κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Στη σπάνια περίπτωση που προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων, μπορεί να παρατηρήσετε ένα σημάδι στο πίσω μέρος του χεριού σας.

Ποιο σημάδι στο χέρι δείχνει την υψηλή χοληστερόλη

Η γιατρός Τζες Μπρέιντ, ειδικευμένη γιατρός, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», σημείωσε ότι αν και η υψηλή χοληστερόλη σπάνια προκαλεί συμπτώματα ή σημάδια, εκτός και αν είναι σοβαρή, υπάρχουν ορισμένα σημάδια.

Έτσι, η πρώτη φορά που πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν υψηλή χοληστερόλη είναι σε μια συνηθισμένη εξέταση αίματος, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να εμφανιστεί ξανθέλασμα. Έτσι ονομάζονται οι λιπώδεις εναποθέσεις γύρω από τα μάτια σας, δηλαδή τα κιτρινωπά εξογκώματα. Μπορούν, επίσης, να εμφανιστούν «στους τένοντες σας, συχνά στο πίσω μέρος του χεριού σας».

Ακόμα, κατά τη γιατρό, μπορεί να εντοπίσετε «μια γκρίζα γραμμή να “τρέχει” στην ίριδα του ματιού σας», αν και αυτά τα σημάδια μπορεί να μην υπάρχουν πάντα. Το οικογενειακό ιστορικό υψηλής χοληστερόλης, καρδιακών προσβολών ή εγκεφαλικών, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα, η διατροφή με πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, το υπερβολικό βάρος, το αυξημένο ή οριακά αυξημένο σάκχαρο στο αίμα «είναι οι καλύτεροι λόγοι να ελέγξετε τη χοληστερόλη σας, καθώς αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τζες Μπρέιντ σημείωσε: «Υπάρχουν, επίσης, πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη χοληστερόλη σας, εάν αυτή αυξηθεί, συνεργαζόμενοι με τον γιατρό σας και –εάν χρειαστεί– φαρμακευτική αγωγή. Η ανάλυση του τεστ χοληστερόλης σας και οι αναλογίες των διαφορετικών τύπων χοληστερόλης μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο από την ίδια τη συνολική χοληστερόλη και το σάκχαρό σας. Ακόμα, οι δείκτες φλεγμονής είναι εξαιρετικά σημαντικοί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.