ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Σαρηγιάννης: «Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την κορύφωση των θανάτων»

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Δ.Σαρηγιάννης: «Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την κορύφωση των θανάτων»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, μίλησε για «κορύφωση των θανάτων» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που παρατηρείται, τόνισε ότι καταγράφεται επιβράδυνση, κάτι που όπως είπε ανησυχεί τους ειδικούς.

«Μας ανησυχεί, πρέπει να καταλάβουμε τον λόγο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός πως δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, κυρίως από την άποψη των ελέγχων.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας το προσεχές διάστημα, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, τα οποία πιθανόν να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 4.000 ή και των 3.000.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την κορύφωση των θανάτων», προτού ακολουθήσει και εκεί αποκλιμάκωση.

Εντούτοις, επεσήμανε ότι ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών δεν πρόκειται να υποχωρήσει κάτω από τους 40 σύντομα, σημειώνοντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, ο αριθμός των θανάτων υπολογίζεται γύρω στους 60 την ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους, «στις ΜΕΘ έχουμε καβαντζάρει ίσα ίσα την κορύφωση» είπε, προσθέτοντας πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.