ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΟΕΝΓΕ κατά Θ.Πλεύρη: «Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο»

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

ΟΕΝΓΕ κατά Θ.Πλεύρη: «Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο»

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, μετά την κυβερνητική απόφαση να ανασταλούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου και να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη.

Ως… απάντηση στο χάος που δημιούργησε, το Υπουργείο Υγείας, κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία!

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ένα από τα τρία μόνο δημόσια Νοσοκομεία Παίδων, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παιδιών όχι μόνο από την Αττική αλλά και από όμορους νομούς, ενώ εδώ και έναν χρόνο συμμετέχει ενεργά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα (παιδιών και ενηλίκων) με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο και ένα στο Σισμανόγλειο, με ταυτόχρονη απρόσκοπτη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, της Κλινικής Covid-19 και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως σχολίασε ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και επικεφαλής νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο της Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου «και όμως, γίνεται στ’ αλήθεια. Ο Θάνος Πλεύρης τώρα προσφεύγει δικαστικά ενάντια σε απεργία που έχει ένα και μοναδικό αίτημα : ‘θέλουμε να εφημερεύουμε’ γιατί το κράτος διατάζει ‘όχι, δεν θα εφημερεύετε’. Μιλάμε για νέο παγκόσμιο ρεκόρ κυβερνητικής γελοιότητας».

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1481564815839617027

Ακολούθως, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προέβη σε καταγγελία της αγωγής που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας για την απεργία.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «οργή» που προκαλεί επίκληση από την κυβέρνηση και του Υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς, όπως λέει η ΟΕΝΓΕ, «δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά».

Η Ένωση κάνει λόγο για «φόβο» της κυβέρνησης και «αυταρχισμό» στον οποίο θα απαντήσει με ενίσχυση των αγώνων της.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ο υπουργός υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική.

Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.