Ν.Θωμαΐδης: «Τα λύματα δείχνουν ότι υπάρχει 95% Όμικρον και 5% Δέλτα»

«Υπάρχει μια αποκλιμάκωση στα κρούσματα»

Ν.Θωμαΐδης: «Τα λύματα δείχνουν ότι υπάρχει 95% Όμικρον και 5% Δέλτα»

Οι Δημήτρης Παρασκευής, Παναγής Γαλιατσάτος και Νίκος Θωμαΐδης, μίλησαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την πορεία του κορωνοϊού, την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και για το πότε θα σημάνει το τέλος της πανδημίας.

Παράλληλα, τις απόψεις του κατά του εμβολίου εξέφρασε από την πλευρά του ο ο διατροφολόγος Αντώνης Πουλτουρτζίδης.

Ο αναπληρωτής καθηγητή επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Δημήτρης Παρασκευής τόνισε ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση στα κρούσματα, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και να τηρούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ώστε να υπάρξει αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας.

Από την πλευρά του ο Παναγής Γαλιατσάτος, Εντατικολόγος – Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, υπογράμμισε ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα εμβόλια βοηθούν σημαντικά, τονίζοντας ότι «η πανδημία δεν τελειώνει στα νοσοκομεία αλλά στο σπίτι μας». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση βοηθάει ώστε να περάσουμε τον κορωνοϊό σαν κρύωμα.

«Πιστεύω ότι σε 6 – 8 μήνες θα τελειώσουμε με την πανδημία αν κάνουμε αυτά που πρέπει και εμβολιαστούμε», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, τόνισε ότι αυτό που δείχνουν τα λύματα για την Αττική είναι μια μικρή μείωση, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει διασπορά και αυτό οφείλεται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν αναπτύσσει συμπτώματα. Σημείωσε ακόμα ότι «το φαινόμενο Όμικρον είναι τόσο ραγδαίο που δεν μπορεί κάποιος να το ακολουθήσει και να το καταγράψει», ενώ αποκάλυψε πως τα λύματα δείχνουν ότι υπάρχει 95% Όμικρον και 5% Δέλτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έντονη ήταν η συζήτηση με τον διατροφολόγο Αντώνη Πουλτουρτζίδης, ο οποίος δεν κάνει το εμβόλιο επειδή θεωρεί ότι η έγκρισή του είναι προσωρινή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.