ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραηλινή μελέτη δείχνει ότι ακόμα και τέσσερις δόσεις mRNA εμβολίων δεν επαρκούν για την Όμικρον!

Επιβεβαιώνονται οι επιστήμονες που θεωρούν ότι η Όμικρον κατέστησε τα εμβόλια άχρηστα και συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ισραηλινή μελέτη δείχνει ότι ακόμα και τέσσερις δόσεις mRNA εμβολίων δεν επαρκούν για την Όμικρον!

Μια τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό ενισχύει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο δεν επαρκεί για την πρόληψη μόλυνσης από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Αυτό αναφέρει προκαταρκτική μελέτη που διενεργήθηκε στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό Ιατρικό Κέντρο Σεμπά χορήγησε δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε κλινική δοκιμή σε μέλη του προσωπικού του και εξετάζει την επίδραση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer σε 154 άτομα μετά από δύο εβδομάδες και της ενισχυτικής δόσης της Moderna σε 120 άτομα μετά από μία εβδομάδα, δήλωσε η Γκίλι Ρεγκέρ Γιοχάϊ , διευθύντρια της Μονάδας Μεταδοτικών Ασθενειών.

Τα εμβόλια προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων «ακόμα και λίγο υψηλότερα από ό,τι είχαμε μετά την τρίτη δόση», είπε η Ρεγκέρ Γιοχάϊ. «Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν επαρκεί για την Όμικρον», είπε σε δημοσιογράφους. «Γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι το επίπεδο των αντισωμάτων που απαιτούνται για την προστασία και για την αποτροπή μόλυνσης από την Όμικρον είναι πιθανόν πολύ υψηλό για το εμβόλιο, ακόμα κι αν είναι καλό εμβόλιο».

Τα ευρήματα, τα οποία το ιατρικό κέντρο είπε ότι ήταν τα πρώτα του είδους τους παγκοσμίως, είναι προκαταρκτικά και δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί. Το Ισραήλ ήταν η χώρα που ξεκίνησε με ταχύτερους ρυθμούς τους αρχικούς εμβολιασμούς πριν από ένα χρόνο και τον περασμένο μήνα άρχισε να προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίων, ή μια δεύτερη αναμνηστική, στις πιο ευάλωτες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.