ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Social media: Τελικά ποιο μας κάνει πιο λυπημένους & ποιο περισσότερο χαρούμενους;

Τι έδειξε έρευνα

Social media: Τελικά ποιο μας κάνει πιο λυπημένους & ποιο περισσότερο χαρούμενους;

Αδιαμφισβήτητα, πλέον τα social media αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για αρκετά παιδιά.

Ωστόσο η αυξανόμενη χρήση τους, όπως φαίνεται από έρευνες, συνεπάγεται αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία που προβληματίζουν τους ειδικούς.

Μάλιστα, κάποια από αυτά φαίνεται πως προκαλούν περισσότερο αρνητικά συναισθήματα και άλλα λιγότερο.

Σύμφωνα, με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λωραίνης οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι όλες το ίδιο. Κάθε μία δείχνει να έχει άλλη επίδραση στην ψυχολογία του χρήστη.

Για παράδειγμα, η χρήση του Facebook και του Instagram συνδέεται με χαμηλότερη ψυχική ευημερία, ενώ το Twitter συνδέεται με περισσότερα θετικά συναισθήματα και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το Facebook και το Instagram ως πλατφόρμες και ψηφιακό περιβάλλον ενδείκνυνται για την θετική αυτοπροβολή, ενώ το Twitter χρησιμοποιείται περισσότερο για δημοσίευση απόψεων και νέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.