Υπουργός Υγείας Βρετανίας: «Ο Covid θα είναι μαζί μας ίσως για πάντα – Να μάθουμε να ζούμε με αυτόν»

«Μπορεί κάλλιστα να κάνουμε κάποιο είδος ετήσιου εμβολιασμού»

Υπουργός Υγείας Βρετανίας: «Ο Covid θα είναι μαζί μας ίσως για πάντα – Να μάθουμε να ζούμε με αυτόν»

Ο Covid-19 θα μπορούσε να είναι μαζί μας για πάντα, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνηση ότι καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς του κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα.

«Ο Covid δεν φεύγει, θα είναι μαζί μας για πολλά, πολλά χρόνια, ίσως για πάντα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό», είπε ο Σατζίντ Τζάβιντ μιλώντας στο Sky News την Πέμπτη. «Μπορεί κάλλιστα να κάνουμε κάποιο είδος ετήσιου εμβολιασμού», πρόσθεσε. «Εκεί θα καταλήξουμε πιθανώς, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να κρίνει κανείς. . . πού θα είμαστε μακροπρόθεσμα».

Αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκε, είπε ότι η μετάβαση κατέστη δυνατή χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού της Αγγλίας, τα τεστ της καθώς και την προμήθεια αντιικών φαρμάκων.

«Είναι αυτά τα πράγματα που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε με τον Covid», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, σε άλλη του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των κανόνων καραντίνας της Αγγλίας στο απόγειο της πανδημίας. Όπως είπε, το σκάνδαλο ήταν «επιζήμιο». «Φυσικά τέτοια πράγματα βλάπτουν τη δημοκρατία μας», είπε ο Τζαβίντ, προσθέτοντας ότι πρέπει «να μάθουμε τα γεγονότα». . . για να μπορέσουμε όλοι μετά να καταλήξουμε σε μια κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.