ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τι μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο την ώρα του σεξ – Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο

Τι έδειξε μελέτη

Τι μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο την ώρα του σεξ – Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο

Το St. George Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, παρουσίασε μια έρευνα σχετικά με τη σύνδεση του σεξ με αιφνίδιους θανάτους. Μπορεί το ποσοστό που βρέθηκε να είναι χαμηλό, μόλις 0,2%, αλλά βρήκαν ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο σε πιθανό κίνδυνο απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, και ότι οι νέοι κινδυνεύουν όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Μελέτησαν 6500 αιφνίδιους θανάτους και βρήκαν ότι το 0,2% οφείλεται στο σεξ. Οι θάνατοι είτε συνέβησαν την ώρα της πράξης ή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δύο ώρες το αργότερο από την πράξη.

Παρόμοιες έρευνας έγιναν στην Γερμανία, στη Νότια Κορέα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με τον μέσο όρο ηλικίας των θυμάτων να είναι τα 59 έτη.

Οι θάνατοι για τους οποίους γίνεται αναφορά στη νέα έρευνα, δεν είχαν τυπικά προκληθεί από καρδιακά επεισόδια «όπως διαπιστώνεται σε ηλικιωμένους», με τις δύο πιο διαδεδομένες αιτίες να είναι το σύνδρομο αιφνίδιου αρρυθμικού θανάτου με 53% και η αορτική ανατομή με 12%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα καρδιακά μας προβλήματα εγκαίρως και αυτό επιτυγχάνεται με ετήσια τσεκ απ, από την ηλικία των 30 ετών ή και σε νεαρότερη ηλικία, αν παρατηρήσουμε περίεργα συμπτώματα, όπως έντονους πόνους στο στήθος ή τη πλάτη, δύσπνοια και δυσκολία στη κίνηση και τον ύπνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.