ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μέσα στην επόμενη 10ετία θα μπορούσε να υπάρχει φάρμακο…αγάπης, σύμφωνα με επιστήμονες!

Μέσα στην επόμενη 10ετία θα μπορούσε να υπάρχει φάρμακο…αγάπης, σύμφωνα με επιστήμονες!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα φίλτρα αγάπης θα μπορούσαν πραγματικά να υπάρχουν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Dr Anders Sandberg, ένα φάρμακο που μιμείται τα αποτελέσματα της αγάπης θα μπορούσε να είναι μια πραγματικότητα μια μέρα.

Τρομακτική σκέψη, έτσι;

Μιλώντας στο Broadly, ο Dr Sandberg εξήγησε ότι ο έρωτας έχει ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα στον εγκέφαλό σας – και ότι οι επιστήμονες μπορεί σύντομα να μπορέσουν να το παρασκευάσουν.

«Αυτό που δημιουργεί πραγματικά ένα δεσμό είναι το σύστημα ντοπαμίνης», είπε. «Πολλά από τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά από τη λήψη διεγερτικού. Απελευθερώνεται ντοπαμίνη στον μετωπιαίο λοβό σας και αυτό σας κάνει να αναγνωρίσετε ότι αυτός είναι κάποιος που θα πρέπει να είναι γύρω σας, που θα πρέπει να νιώθετε κοντά.»

Ένα αποτελεσματικό φάρμακο, πιστεύει, θα πρέπει να φέρει σε επαφή όλα τα διαφορετικά χημικά συστατικά που εμπλέκονται στην αγάπη, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης ορμόνης αγκίστρου, της ωκυτοκίνης.

«Ένα καλό φάρμακο αγάπης θα πρέπει να επηρεάσει το δεξί μέρος του εγκεφάλου τονώνοντας αυτά τα συστήματα», είπε, αν και δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το μαγικό ελιξίριο. Δεν έχουμε ακόμα κανένα φάρμακο αγάπης», πρόσθεσε, πριν πει ότι πιστεύει ότι ένα σύγχρονο ελιξίριο αγάπης μάλλον δεν είναι πολύ μακριά…

«Είμαστε ήδη πολύ καλύτεροι στο να κατανοούμε τους εγκεφάλους και πώς να μοντελοποιούμε τα κυκλώματα του εγκεφάλου από ό, τι παλιότερα», είπε. «Και μέσα σε 10 χρόνια, θα ήμουν πολύ έκπληκτος εάν δεν μπορούσαμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Το φάρμακο που προκύπτει μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να παραμείνουν σε αυτή την ευτυχισμένη περίοδο του μέλιτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Όταν είστε ήδη ερωτευμένος με κάποιον, τα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Τι γίνεται αν υπήρχε ένας τρόπος συμπλήρωσης αυτής της αγάπης που ίσως αρχίζει να ξεθωριάζει; Δεν νομίζω ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια σχέση μέσω του φαρμάκου, αλλά εάν πάρετε το φάρμακο για να σας βάλει στη σωστή ενσυναισθητική κατάσταση και στη συνέχεια το συνδυάσατε ότι με σωστή θεραπεία ζευγαριών, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά», πρόσθεσε.

Φυσικά, ο Sandberg γρήγορα επισημαίνει ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου φίλτρου θα δημιουργούσε σοβαρά ηθικά ζητήματα. Ναι, δεν αστειεύεται…!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμείς ελπίζουμε ότι τα φίλτρα της αγάπης παραμένουν εκεί που θα έπρεπε: στα παραμύθια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.