ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σαμπάνια ή λευκό κρασί; Μπέργκερ ή σούσι; -Μάθετε πώς πρέπει να τρώτε σωστά και ισορροπημένα

Σαμπάνια ή λευκό κρασί; Μπέργκερ ή σούσι; -Μάθετε πώς πρέπει να τρώτε σωστά και ισορροπημένα

Αν θέλετε να τα έχετε πάντοτε κι εσείς στην κορυφή των προτιμήσεων σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα παρακάτω «ζευγάρια» τροφών που μπαίνουν σε αναμέτρηση, για να ανακαλύψετε ποια από τις δύο κερδίζει τη μάχη και αξίζει μια θέση στο πιάτο σας…

Wraps ή ψωμί για σάντουιτς

Προτιμήστε το ψωμί για σάντουιτς καθώς πολλές από τις πίτες (wraps) που θα βρείτε στο εμπόριο έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Διαλέξτε μικρότερο μέγεθος ψωμί του τοστ και φροντίστε να είναι ολικής άλεσης.

Μπέργκερ ή σούσι

Επιλέξτε να φάτε σούσι και ζητήστε να σας φτιάξουν το σασίμι με καστανό ρύζι. Αποφύγετε όμως την τεμπούρα και τη μαγιονέζα που συνήθως υπάρχουν στα μεγάλα ρολς. Είναι σίγουρα μια πιο υγιεινή επιλογή από το μπέργκερ.

Σαλάτα ή σάντουιτς λαχανικών

Αν η σαλάτα σας είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, όπως για παράδειγμα το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο, τότε αυτή κερδίζει τη «μάχη».

Χυμός φρούτων ή ένα ολόκληρο φρούτου

Οπωσδήποτε ολόκληρο φρούτο. Οι χυμοί του κουτιού είναι πλούσιοι σε ζάχαρη και χαμηλής θρεπτικής αξίας, ενώ δεν έχουν και τις απαραίτητες φυτικές ίνες.

Καστανό ρύζι ή κινόα

Κερδισμένη βγαίνει η κινόα, η οποία έχει υψηλότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ αποτελεί καλύτερη πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου και καλίου.

Σαμπάνια ή λευκό κρασί

Σαμπάνια! Εχει λιγότερες θερμίδες και η ποσότητα που σερβίρεται είναι μικρότερη από ότι το κρασί. Προτιμήστε ετικέτες που έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα ζάχαρης.

Frozen yogurt ή γιαούρτι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το απλό γιαούρτι είναι η καλύτερη σας επιλογή. Το παγωμένο γιαούρτι (frozen yogurt), που αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα, έχει περισσότερη ζάχαρη και δεν περιέχει και τα καλά βακτήρια του ανταγωνιστή του, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.