ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέντε βήματα για να αντιμετωπίσετε το έγκαυμα από τον ήλιο

Πέντε βήματα για να αντιμετωπίσετε το έγκαυμα από τον ήλιο

Το έγκαυμα από τις ηλιακές ακτινοβολίες θεωρείται αρκετά επικίνδυο από τους δερματολόγους και εφιστούν την προσοχή σε όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα και είναι επιρρεπής σε αυτό.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ηρεμήσετε το δέρμα σας από το έγκαυμα και από όσες συνέπειες το συνοδεύουν:

1. Αξιολογήστε τη ζημιά Στις περισσότερες περιπτώσεις, το έγκαυμα δεν επιβάλλει την επίσκεψη στα επείγοντα, ακόμη κι αν εμφανιστούν μερικές φουσκάλες στο δέρμα. Εάν όμως οι φουσκάλες καλύπτουν περισσότερο από το 20% της συνολικής επιφάνειας του δέρματος, θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα γιατρό. Το ίδιο ισχύει αν έχετε ναυτίες, ρίγη ή ανεβάσετε πυρετό.

2. Πάρτε ένα παυσίπονο Εάν το έγκαυμα είναι ήπιο, μπορείτε να πάρετε ένα αντιφλεγμονώδες αναλγητικό για να υποχωρήσει ο πόνος και το οίδημα. Εάν έχετε επίσης πονοκέφαλο ή ρίγη, προτιμήστε ένα παυσίπονο που να περιέχει ακεταμινοφαίνη.

3. Κάντε ένα κρύο μπάνιο Το δέρμα πρέπει να δροσιστεί εάν έχετε καεί από τον ήλιο. Αποφύγετε όμως το ντους επειδή το νερό θα εντείνει τον πόνο. Προτιμήστε να γεμίσετε τη μπανιέρα με δροσερό νερό και μη χρησιμοποιήσετε σαπούνι, γιατί εντείνει την ξηρότητα. Προσθέστε στο νερό λίγες κουταλιές μαγειρική σόδα, καθώς βοηθά το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο.

4. Χρησιμοποιήστε αλόη Η αλόη δροσίζει την επιδερμίδα και δρα ως αντιφλεγμονώδες. Μπορείτε να πάρετε το χυμό της αλόης απευθείας από το φυτό ή να αγοράσετε τζελ αλόης από το φαρμακείο.

5. Πιείτε πολύ νερό Τα σοβαρότερα εγκαύματα οδηγούν στη λεγόμενη αγγειοδιαστολή, όταν δηλαδή τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και χάνεται ταχύτερα η υγρασία της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι η αφυδάτωση και το αίσθημα κούρασης. Θα πρέπει λοιπόν να πίνετε πολύ νερό για να κρατήσετε τον οργανισμό ενυδατωμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.