ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δείτε γιατί δεν πρέπει να περπατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο

Δείτε γιατί δεν πρέπει να περπατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο

Ο λόγος που δεν πρέπει να περπατάτε με γυμνά πόδια στο μπάνιο είναι επειδή τα πέλματα εκτίθενται σε μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον…

Οι οργανισμοί που κατά κανόνα προκαλούν μύκητες στα νύχια των ποδιών (μυκητιασική μόλυνση), ονομάζονται δερματόφυτοι (dermatophytes).

Οι σπόροι των μυκητών εισέρχονται στο δέρμα μέσα από μικροσκοπικά κοψίματα στο δέρμα, ή μέσα από τις πολύ μικρές σχισμές που υπάρχουν ανάμεσα στο νύχι του ποδιού και το δερματικό του υπόστρωμα.

Στη συνέχεια αναπτύσσονται και δημιουργούν μικρές εστίες μυκητών που καταστρέφουν το νύχι από την κάτω (εσωτερική) πλευρά του.

Αυτού του είδους οι μολύνσεις είναι πιο συχνές στο νύχι του μεγάλου δαχτύλου του πέλματος από ό,τι στα νύχια των χεριών, πιθανότατα επειδή τα νύχια των ποδιών εκτίθενται πολύ πιο εύκολα σε “γόνιμο” περιβάλλον για τον μύκητα, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά η μυκητιασική μόλυνση προκαλεί ένα μικρό σημάδι που φαίνεται και από την επάνω πλευρά του νυχιού. Συν τω χρόνω, όμως, προκαλεί απολέπιση στο νύχι, το οποίο παίρνει πολύ άσχημη όψη και γίνεται τραχιά και ανώμαλη η επιφάνειά του, ενώ μπορεί να δημιουργηθούν και επώδυνες ρωγμές στο νύχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.