Όπως όλοι ξέρουμε τα χείλη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις βλάβες από την έκθεση στον ήλιο. Τι γίνεται όμως όταν εκτεθούν για πολύ ώρα στον ήλιο με αποτέλεσμα να πάθουν έγκαυμα; Δείτε τρεις θεραπείες για το πως να το αντιμετωπίσετε..

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων συνιστά τη χρήση lip balm με SPF 15 ή υψηλότερο κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλλά, αν έχετε ήδη καεί από τον ήλιο στα χείλη, μπορείτε να βρείτε ανακούφιση και να το ξεπεράσετε πιο γρήγορα, χρησιμοποιώντας μερικά απλά και εύκολα διαθέσιμα υλικά.

Χυμός πατάτας

Το άμυλο της πατάτας θα σας κάνει να νιώσετε δροσιά στο δέρμα που έχει πληγεί και θα απαλύνει το έγκαυμα. Τρίψτε μια ωμή και αφήστε τα κομμάτια να στραγγίξουν μέσα σε ένα σουρωτήρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να λιώσετε την ωμή πατάτα σε μορφή πουρέ με ένα μπλέντερ και στη συνέχεια να το στραγγίξετε. Εφαρμόστε τον χυμό στα χείλη σας και αφήστε το να στεγνώσει. Γενικά, αφήστε το να δράσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βιταμίνη Ε

Εφαρμόστε μερικές σταγόνες από έλαιο βιταμίνης Ε στα χείλη σας, ιδιαίτερα μετά το φαγητό ή πριν από τον ύπνο, για να αφήσετε το λάδι στο δέρμα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Το καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε μπορεί να αποτρέψει ουλές και προάγει τον σχηματισμό νέου δέρματος.

Τζελ από αλόη βέρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απλώστε μια μικρή ποσότητα καθαρού, άοσμο τζελ αλόης βέρα στα χείλια σας. Η αλόη βέρα μπορεί να μειώσει τόσο το ηλιακό έγκαυμα, όσο και τον πόνο και τη φλεγμονή, οδηγώντας σε λιγότερο ξεφλούδισμα. Ωστόσο, η κατάποση της αλόης μπορεί να έχει καθαρτική… δράση, η οποία μπορεί να είναι πρόβλημα για τα άτομα που συνηθίζουν να γλείφουν τα χείλη τους. Εάν έχετε πρόσβαση σε φυτά αλόης, μπορείτε να ξεφλουδίσετε την κορυφή, να βγάλετε το πρώτο παχύ στρώμα από ένα φύλλο και να τρίψετε την εσωτερική σάρκα του φυτού κατά μήκος των χειλιών σας. Οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν την αλόη βέρα με ιδιαίτερη προσοχή και, ιδεατά, με την επαγγελματική καθοδήγηση κάποιου γιατρού ή δερματολόγου, για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.