ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το αντηλιακό

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το αντηλιακό

Πριν βγείτε γενικά στον ήλιο και όχι μόνο στην παραλία δείτε πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το αντηλιακό…

Πώς λειτουργεί;

Το αντηλιακό λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά, είναι ένα φυσικού εμποδίου στην επιδερμίδα, που αντανακλά τον ήλιο. Όταν το αντηλιακό περιέχει οξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου, τότε κάνει ακριβώς αυτό: αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου. Το δεύτερο που κάνει, είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από εκείνες τις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες εισχωρούν σε αυτή. Αυτό το πετυχαίνει χάρτη σε χημικές συνθέσεις.

Τι δείκτη προστασίας να έχει;

Όποιο τύπου αντηλιακού και αν χρησιμοποιείτε, οι δερματολόγοι συνιστούν να έχει δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30 και να αναγράφει στην συσκευασία του, ότι πρόκειται για προϊόν «ευρέος φάσματος». Μόνο έτσι θα προστατευτείτε από τις ακτίνες UVA και UVB.

Πόση ποσότητα πρέπει να βάλω;

Η ποσότητα του αντηλιακού που προτείνουν οι ειδικοί είναι περίπου 25-30 γραμμάρια για ολόκληρο το σώμα σας. Αυτή είναι αρκετή ποσότητα.

Γίνεται να έχει λήξει;

Ναι! Οι κατασκευαστές αντηλιακών λένε ότι σε γενικές γραμμές όλα τα αντηλιακά είναι για πέταμα αν περάσουν 3 χρόνια από την παρασκευή τους. Γι’ αυτό πρέπει να ελέγχετε την ημερομηνία παραγωγής (ή λήξης, αν αναγράφεται) επάνω στο μπουκάλι του αντηλιακού.

Πότε θα πρέπει να το βάλετε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σωστό είναι να το εφαρμόζετε 15 λεπτά ΠΡΟΤΟΥ βγείτε από το σπίτι και εκτεθείτε στον ήλιο, για να επιτρέψετε στα συστατικά του να εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Και θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε δύο ώρες, ή και πιο συχνά, αν κάνετε βουτιές στην θάλασσα, ή αν ιδρώνετε πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.