ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα μπαχαρικά και βότανα που κάνουν καλό στην καρδιά! (φωτό)

Αυτά είναι τα μπαχαρικά και βότανα που κάνουν καλό στην καρδιά! (φωτό)

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, αυτά είναι τα πέντε βότανα και μπαχαρικά που θα βοηθήσουν να μειώσεις τον καρδιαγγειακό σου κίνδυνο!

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 του Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας (WHF). Στόχος της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, όπως να τρέφεσαι καλύτερα ή να κινείσαι λίγο περισσότερο μέσα στην ημέρα, μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά την υγεία της καρδιάς σου και να αποφύγεις σοβαρές επιπλοκές όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Ένα πρώτο και πολύ απλό βήμα για να πετύχεις αυτόν τον στόχο είναι να βάλεις στη ζωή σου τα παρακάτω βότανα και μπαχαρικά!

Κανέλα

Δίνει υπέροχο άρωμα στο φαγητό, στα σπιτικά γλυκά αλλά και στα ροφήματα και επίσης βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου οδηγούν μακροπρόθεσμα στην εκδήλωση διαβήτη και η πάθηση αυτή είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Οι καρδιολόγοι το συνιστούν ανεπιφύλακτα κυρίως για τα αντιοξειδωτικά που παρέχει αλλά και γιατί αραιώνει το αίμα, επομένως μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Τζίντζερ

Το καυτερό τζίντζερ χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «γιατροσόφι» για τη δυσπεψία, είναι όμως ωφέλιμο και για την καρδιά. Αραιώνει το αίμα όπως και το σκόρδο και επίσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς περιέχει ένα ισχυρό συστατικό, την κουρκουμίνη, η οποία δρα ενάντια στις φλεγμονές και έχει αντιοξειδωτική δράση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και καρδιοπάθειας.

Δεντρολίβανο

Ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Οι διεργασίες αυτές βοηθούν ώστε να παρέχεται περισσότερο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα και τα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: onmed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.