ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βόμβα» από Παγκόσμιο Οργανισμό κατά της Παχυσαρκίας – Πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπισή της έως το 2025

«Βόμβα» από Παγκόσμιο Οργανισμό κατά της Παχυσαρκίας – Πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπισή της έως το 2025

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Federation-WOF) προχώρησε σε μια «πρόβλεψη-βόμβα» για το κόστος της παχυσαρκίας στο μέλλον καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από αυτήν την «επιδημία».

Είναι γνωστό εξάλλου ότι η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο βασικές αιτίες για την παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων καρκίνου, καρδιοπαθειών, εμφραγμάτων και διαβήτη.

Σύμφωνα με τον WOF το μεγαλύτερο «λογαριασμό» θα κληθούν να πληρώσουν οι ΗΠΑ (555 δισ. το χρόνο από τα 325 δισ. το χρόνο που πληρώνουν τώρα) εν μέρει και λόγω του υψηλού κόστους των ιατρικών υπηρεσιών στην Αμερική. Στη Μεγάλη Βρετανία ο λογαριασμός θα φτάσει στα 31 δισ. ευρώ από 19 δισ. δολάρια.

Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν και τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία τότε τα ποσά γίνονται ιλλιγγιώδη καθώς οι ΗΠΑ θα κληθούν να πληρώσουν 4,2 τρισ. δολάρια, η Γερμανία 390 δισ. δολάρια, η Βραζιλία 251 δισ. δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο 237 δισ. δολάρια.

Μια εξήγηση, πάντως, για τα τεράστια ποσά είναι ότι για πρώτη φορά ο WOF υπολόγισε στα κόστη – ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας την Τετάρτη – όχι μόνο τους καρκίνους, τους διαβήτες και τις καρδιοπάθειες αλλά και τα προβλήματα στα πόδια.

Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι σε 8 χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων θα φτάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, αρκετοί εκ των οποίων θα καταλήξουν να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ή υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.