ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κινέζοι επιστήμονες εφηύραν ρύζι που καλλιεργείται με θαλασσινό νερό – Ικανό να θρέψει 200 εκατ. ανθρώπους!

Κινέζοι επιστήμονες εφηύραν ρύζι που καλλιεργείται με θαλασσινό νερό – Ικανό να θρέψει 200 εκατ. ανθρώπους!

Έναν τρόπο, ώστε να μπορέσουν να θρέψουν εκατομμύρια πεινασμένων ανά τον κόσμο ανακάλυψαν ερευνητές στην Κίνα.

Αυτός δεν είναι άλλος, από την καλλιέργεια ειδικού ρυζιού, που ευδοκιμεί με θαλασσινό νερό. και θα μπορούσε να καλύψι την πείνα 200 εκατ. ανθρώπων.

Το ρύζι, σύμφωνα με τον Independent, ονομάστηκε Yuan Mi και καλλιεργείται χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό από την Κίτρινη Θάλασσα, στη βορειανατολική Κίνα.

Η έρευνα διεξήχθη στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ορυκτών και Αλκαλικών Ορυκτών στο Qingdao, όπου καλλιεργήθηκαν 6,5 έως 9,3 τόνοι ρυζιού ανά εκτάριο. Το νερό αραιώθηκε και διοχετεύθηκε σε ορυζώνες σε παραλία. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα καθώς οι επιστήμονες θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να παράγουν 4,5 τόνους ρυζιού ανά εκτάριο.

Το ρύζι λέγεται πως έχει καλή γεύση, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου ρυζιού, για πολλούς, είναι η τιμή του, η οποία «αγγίζει» τις 5,72 λίρες το κιλό, τιμή οκτώ φορές υψηλότερη από το κανονικό ρύζι. Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, σχεδόν 1.000 άνθρωποι αγόρασαν το Yuan Mi, ενώ τον Αύγουστο πωλήθηκαν έξι τόνοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.