Τα όργανα του γυμναστηρίου με τα περισσότερα μικρόβια

Τα όργανα του γυμναστηρίου με τα περισσότερα μικρόβια

Παρ’ ότι μπορεί να μην το φανταζόμαστε, ωστόσο τα παθογόνα βακτήρια και μικρόβια που υπάρχουν στα όργανα των γυμναστηρίων είναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν στις τουαλέτες, σύμφωνα με έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που αγγίζουμε τα κουμπιά σε έναν κυλιόμενο διάδρομο ή πιάνουμε τον αλτήρα για να κάνουμε μερικά σετ, ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια τα οποία είναι ανθεκτικά ακόμη και στα αντιβιοτικά και μπορεί να προκαλέσουν από εξανθήματα έως και πνευμονία.

Δείτε ποια είναι τα τρία όργανα του γυμναστηρίου με τα περισσότερα μικρόβια…

1. Το στατικό ποδήλατο είχε 39 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ όσα ανευρίσκονται στον δίσκο φαγητού μιας σχολικής καφετέριας.

2. Ο κυλιόμενος διάδρομος είχε 74 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι η βρύση σε μία δημόσια τουαλέτα.

3. Το σετ με ελεύθερα βάρη είχε 362 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι το κάθισμα μιας τουαλέτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την επόμενη φορά, λοιπόν που θα επιστρέψετε από το γυμναστήριο φροντίστε να πλυθείτε αρκετά καλά και να μην ξαναχρησιμοποιήσετε τα ρούχα σας δεύτερη φορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.