ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σώστε την καρδιά σας: Με την κρυολιπόλυση κερδίζετε καρδιακή υγεία και χρόνια ζωής

Σώστε την καρδιά σας: Με την κρυολιπόλυση κερδίζετε καρδιακή υγεία και χρόνια ζωής

Τι σημαίνει για τον άνδρα το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς εκτός από αντιαισθητική εμφάνιση; Αυξημένο κίνδυνο εμφραγμάτων κατά 275% σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο!

Το πρόβλημα είναι ότι συγκριτικά με τα άλλα σημεία του σώματος η κοιλιά είναι το σημείο που επιμένει το λίπος περισσότερο, παρά την άσκηση και τη διατροφή.

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε οριστικά από το λίπος στην περιοχή; Ναι, το χειρουργείο και η λιποαναρρόφηση!

Υπάρχει αναίμακτος και μη επεμβατικός τρόπος να γίνει αυτό πράξη, χωρίς χειρουργείο; Τώρα, ναι!

Και όχι μόνο για άνδρες, αλλά και για γυναίκες που ενώ δεν αντιμετωπίζουν στο ίδιο ποσοστό κίνδυνο υγείας, αντιμετωπίζουν πολύ έντονα το πρόβλημα της αισθητικής εμφάνισης.

Την λύση την έφερε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Ηταν η κρυολιπόλυση, μια μη επεμβατική θραπεία που εφαρμόζεται τοπικά στη μέση, αλλά τελικά διακριβώθηκε ότι υπήρχαν συγκλονιστικά αποτελέσματά της και σε άλλες περιοχές του σώματος: Μπράτσα, μηρούς, γλουτούς κλπ.

Ερχεται από τις ΗΠΑ, αλλά ο Α.Γαϊτάνης την εφάρμοσε με εντυπωσιακά αποτελέσματα στα ιατρεία του στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη

Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά: Η μη επεμβατική θεραπεία είχε επιτυχία σε ποσοστό 94% με την μέση να μειώνεται από 5-18 πόντους σε όσες περιπτώσεις υπήρξε πειθαρχημένη διατροφή μετά από αυτήν.

Στο 6% των περιπτώσεων που δεν πέτυχε τη δίνει η σύγχρονη θεραπεία της κρυολιπόλυσης, οφειλόταν περισσότερο σε ψυχολογικούς λόγους: Αδυναμία διακράτησης των βουλιμικών ορμών!

Η κρυολιπόλυση με το μηχάνημα Coolsculpting είναι μια μη επεμβατική θεραπεία εγκεκριμένη από τον FDA ΗΠΑ (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με την εφαρμογή της οποίας μπορούμε να απαλλαγούμε από το τοπικό πάχος ανώδυνα.

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση του τοπικού πάχους, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους.

Πιο συγκεκριμένα η λειτουργία της μεθόδου βασίζεται στην χρήση του ψύχους που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Δύο μεγάλες πλάκες εφαρμόζονται επάνω στην επιφάνεια του δέρματος και κύματα ψύχους στέλνονται στοχευμένα στα “σκληρά” λιπαρά κύτταρα.

Στα σημεία που πρόκειται να γίνει η θεραπεία απλώνεται ένα gel το οποίο καλύπτεται με μια μεμβράνη, πάνω στην οποία εφαρμόζεται η ειδική κεφαλή. Η αίσθηση που έχουμε κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αυτή του κρύου στην περιοχή της εφαρμογής.

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης απαιτεί συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου.

Να συμπληρώσουμε ότι η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται με επιτυχία και σε άλλες περιοχές στο σώμα μας, αυτές είναι οι γλουτοί (ψωμάκια), το πλάι της μέσης, το εσωτερικό των μηρών, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Τέλος, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πόσο διαρκεί το “πάγωμα” των κυττάρων; Περίπου μέχρι να ξεφυλλίσετε ένα ή δύο περιοδικά: από 40′ μέχρι 2 ώρες.

Κατόπιν επιστρέφουμε κανονικά στις δραστηριότητές μας.

Από εκεί και πέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Σε ένα μήνα, έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα σε ποσοστό 50%. Στο τρίμηνο η «απόπτωση» έχει φτάσει το 80% και στο εξάμηνο το 100%.

Και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού το συσσωρευμένα και τόσο εχθρικό για την καρδιά, γειτονικό λίπος, ”αποχαιρετά” και εξαφανίζεται δίνοντας αρκετά χρόνια ζωής στον πρώην υποψήφιο καρδιοπαθή.

www.agaitanis.gr

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Ιατρείο: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

τηλ: 210-7222070

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.