ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μπορεί ένας φούρνος μικροκυμάτων να θεωρηθεί επικίνδυνος για την υγεία; Όλη η αλήθεια

Μπορεί ένας φούρνος μικροκυμάτων να θεωρηθεί επικίνδυνος για την υγεία; Όλη η αλήθεια

Έχετε ακούσει πολλά για τους φούρνους μικροκυμάτων. Τα περισσότερα από αυτά είναι άσχημα αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι είναι εξαιρετικά βολικός. Τελικά όμως πόσο σας βλάπτει;

Σύμφωνα με τοFood and Drug Administration (επίσημη υπηρεσία των ΗΠΑ) οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να ζεσταίνετε το φαγητό σας εκτός και αν το εκθέσετε σε πολύ υψηλά επίπεδα μικροκυμάτων (πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να εκπέμψει ένας οικιακός φούρνος μικροκυμάτων σας).

Σε μία τέτοια περίπτωση σίγουρα τα μειονεκτήματα θα είναι πολλά για την ανθρώπινη υγεία.

Επιπροσθέτως, οι New York Times έκαναν και μια δική τους έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το να στέκεστε κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων σας είναι ακίνδυνο.

Κάθε φούρνος που πωλείται στην αγορά πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις και να περιορίζει την ποσότητα της ακτινοβολίας που μπορεί να εκπέμψει στη διάρκεια της λειτουργίας του. Μάλιστα, η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι τόση ώστε να μην επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε αν όλα τα τεστ που γίνονται κατά καιρούς μπορεί να επηρεάσουν και να κάνουν κακό στην υγεία μας, εφόσον κλείνετε καλά την πόρτα του φούρνου και αυτή εφάπτεται σωστά, τότε δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Έτσι τουλάχιστον μας λένε οι ειδικοί. Εμείς πάντως έχουμε τις επιφυλάξεις μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.