4 τροφές που πρέπει να φας πριν κάνεις έρωτα…

4 τροφές που πρέπει να φας πριν κάνεις έρωτα…

Ένα καλό ραντεβού ξεκινά πάντα με ένα νόστιμο γεύμα και κλείνει με ένα νόστιμο επιδόρπιο. Το τι έπεται μετά εξαρτάται από πολλά, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς και από το μενού! Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές, που εγγυώνται μέγιστη σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση εάν τις καταναλώσεις πριν τη σεξουαλική επαφή. Κεντρίσαμε το ενδιαφέρον σου; Πάμε να δούμε ποιες είναι λοιπόν:

1. Σπανάκι

“Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μειώνει τη φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος”, εξηγεί η διαιτολόγος Cassie Bjork. Αν και όλα αυτά δεν ακούγονται ιδιαίτερα σέξι, το πράσινο φυλλώδες αυτό λαχανικό μπορεί να κάνει θαύματα για τις προσωπικές στιγμές με το άλλο σου μισό. «Χάρη στην αυξημένη ροή αίματος λειτουργεί όπως το Viagra, και έτσι μπορεί να αυξήσει τη διέγερση και να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο», λέει η ψυχολόγος και σεξουαλική εμπειρογνώμων Tammy Nelson. «Οι γυναίκες έρχονται πιο εύκολα σε οργασμό και οι άντρες αποκτούν πιο εύκολα στύση», προσθέτει. Βρες ΕΔΩ τις αγαπημένες μας συνταγές.

2. Πράσινο τσάι

Το ρόφημα αυτό είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι εξουδετερώνουν το λίπος της κοιλιάς. Πέρα από το αδυνάτισμα όμως βοηθούν και τη σεξουαλική σου ζωή! Οι κατεχίνες ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία προωθώντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. “Οι κατεχίνες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία και κάνουν τα αιμοκύτταρα να απελευθερώνουν νιτρικό οξείδιο, το οποίο αυξάνει το μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας σε βελτιωμένη ροή αίματος”, εξηγεί. Ας πούμε τα πράγματα με πιο απλά λόγια όμως: Ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα = αυξημένη σεξουαλική διάθεση. Η Bjork προτείνει να πίνουμε τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα για να απολαύσουμε στο μέγιστο τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μήπως το επόμενο ραντεβού σου να είναι για τσάι; Και εκλεπτυσμένος και σέξι!

3. Κόκκινο κρασί

Αν ψάχνεις έναν τρόπο να ενισχύσεις τη λίμπιντο σου και να χαλαρώσεις πριν το ραντεβού, βάλε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού Sexual Medicine, οι γυναίκες που έπιναν 1-2 ποτήρια κόκκινο κρασί πριν βρεθούν με το σύντροφό τους, είχαν πιο αυξημένη σεξουαλική επιθυμία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Αυτό που κάνει το ποτό αυτό τόσο ευεργετικό είναι το πλούσιο αντιοξειδωτικό προφίλ του, που ενεργοποιεί την παραγωγή νιτρικού οξειδίου στο αίμα, το οποίο χαλαρώνει τους τοίχους των αρτηριών. Αυτό αυξάνει τη ροή αίματος… προς τα κάτω, προκαλώντας σεξουαλική διέγερση. Πρόσεχε όμως να μην το παρακάνεις! Τα παραπάνω ποτήρια δεν αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία, ενώ από ένα σημείο και έπειτα μπορούν να αποβούν «μοιραία» για τη σεξουαλική σου απόδοση και ευχαρίστηση.

4. Μαύρη σοκολάτα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέχει φλαβονοειδή που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος και χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, στέλνοντας αίμα σε όλες τις… σωστές περιοχές! Τι θα έλεγες να προετοιμάσεις ένα από ΑΥΤΑ τα γλυκά για το επόμενο ραντεβού σου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.