ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποιο φαγητό μπορεί να γεμίσει το έντερο σου με σκουλήκια;

Ποιο φαγητό μπορεί να γεμίσει το έντερο σου με σκουλήκια;

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να κάνουν το έντερο σου κατοικία σκουληκιών;

Ένας 32χρονος Πορτογάλος,υπέφερε από στομαχόπονους, έκανε εμετό και είχε πυρετό επί μία εβδομάδα. Όπως διαπιστώθηκε, είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του εξαιτίας κατανάλωσης sushi.

Συγκεκριμένα, o 32χρονος είχε υποστεί ανισακίαση, μια λοίμωξη που προκαλείται από το παράσιτο Anisakis simlex μετά την κατανάλωση ωμών ψαριών. Οι γιατροί νοσοκομείου της Λισαβόνας αφαίρεσαν τις προνύμφες με τη χρήση ειδικού τύπου πλέγματος και τα συμπτώματα στον ασθενή υποχώρησαν άμεσα.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται τέτοιου είδους περιστατικά στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρέπει να αφαιρούμε τα εντόσθια των ψαριών, καθώς τα παράσιτα αυτά ζουν κυρίως στο συκώτι τους, και να το καταψύχουμε για τουλάχιστον τέσσερις μέρες προτού τα μαγειρέψουμε. Η κατανάλωση ωμού ψαριού δεν συστήνεται από τους ειδικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.