ΝΙΜΤΣ: Ίσως το κορυφαίο νοσοκομειακό ίδρυμα της χώρας σήμερα – Από την παρακμή στην αναγέννηση

ΝΙΜΤΣ: Ίσως το κορυφαίο νοσοκομειακό ίδρυμα της χώρας σήμερα – Από την παρακμή στην αναγέννηση

Πόσο δυνατό είναι μια νοσοκομειακή μονάδα εν μέσω Μνημονίων να εκσυγχρονιστεί με πολύ λιγότερα κονδύλια από αυτά που διατίθονταν για την λειτουργία της πριν από δέκα χρόνια και εν τέλει να αναβαθμιστεί και να προσφέρει σε πολλαπλάσιους ασθενείς απ’ ότι πριν, υποδειγματικές υπηρεσίες;

Η εύκολη απάντηση είναι «καμία». Η πραγματική απάντηση είναι το ΝΙΜΤΣ!

Το νοσοκομείο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, παρά τα κολοσσιαία κυριολεκτικά υπαρξιακά προβλήματα του ΜΤΣ που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξή του, κατάφερε με «σφικτή» διοίκηση και όραμα να γίνει νοσοκομείο – υπόδειγμα.

Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται, σύγχρονες τεχνολογίες εισάγονται, νέες ιατρικές μέθοδοι εφαρμόζονται και αναζητείται τρόπος να στεγαστούν οι νέες υπηρεσίες που είναι έτοιμο να προσφέρει στους δικαιούχους, αλλά και στους Έλληνες πολίτες που στις εφημερίες και όχι μόνο, απολαμβάνουν τη επάρκεια του στρατιωτικού και πολιτικού ιατρικού προσωπικού.

Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πραγματικά τεχνολογικά άλματα με την έναρξη λειτουργίας:

– Πύργου λαπαροσκοπικών επεμβάσεων με σκιαγράφηση με πράσινο της ινδοκυανίνης.

– Σύστημα ενδοσκόπησης λεπτού εντέρου (Double Balloon)- Το μοναδικό κρατικό νοσοκομείο που το κάνει στην Ελλάδα

– Υπέρηχοι τελευταίας τεχνολογίας

– Νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα

Ενώ ετοιμάζεται να εισάγει και μία νέα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο του προστάτη και τις μεταστάσεις του.

Και τα στελέχη που είναι υπεύθυνα γι’ αυτή την εξέλιξη δεν περιορίστηκαν μόνο στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά προχώρησαν και στην γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς δικαιούχους του ΜΤΣ, αλλά και λοιπούς πολίτες μέσω του ΕΣΥ.

Μια σειρά ανακαινίσεων και δημιουργία νέων μονάδων άλλαξε την μορφή του ΝΙΜΤΣ τα τελευταία δύο χρόνια:

– Αναβάθμιση του γραφείου κίνησης

– Εξωτερικός φωτισμός κτιρίων για μεγαλύτερη ασφάλεια

– Δημιουργία ενός κυλικείου πρότυπου

– Αλλαγή σωληνώσεων ψύξης – θέρμανσης σε όλα τα κτήρια.

– Νέα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων στη μονάδα εντατικής θεραπείας

Προσεχείς ανακαινίσεις

– Καρδιολογική μονάδα (ολοκληρώνεται μέσα στο μήνα)

– Οδοντιατρείο

– Αμφιθέατρο νοσοκομείου

– Παιδικός σταθμός

– Κτήριο διεύθυνσης

– Μονώσεις όλων των κτηρίων

– Ανακατασκευή 4ου ορόφου παλαιάς πτέρυγας

– Ενεργειακή αναβάθμιση νέας πτέρυγας (Προϋπολογισμός: περί τα 2.500.000εκ. ευρώ – Έτοιμη η μελέτη, απομένει η ανάθεση)

Ο Υποστράτηγος Ιατρός- Λοιμωξιολόγος Γιώργος Γιαννακός διευθυντής του νοσοκομείου περιγράφει την προσπάθεια που έχει γίνει και το τι μέλλει γενέσθαι:

«Γίνεται συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων λόγω παλαιότητας, πολλές από τις οποίες ανάγονται στις αρχές του 1900, προκειμένου να φιλοξενηθεί ιατρικός εξοπλισμός νέας τεχνολογίας πολλών εκατομμυρίων τον οποίο ήδη προμηθεύεται το νοσοκομείο.

Σκοπός μας το 2020 το ΝΙΜΤΣ να αποτελεί και πάλι ένα σύγχρονο νοσοκομείο και παράλληλα πρότυπο για την εποχή, με την προσθήκη του νέου προσωπικού στο ήδη υπάρχον για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Tο όραμα ενός νέου κτηρίου που θα αγκαλιάσει και θα προστατέψει όλη τη νέα τεχνολογία όπως το είδε ο νέος μηχανικός του νοσοκομείου.

(Νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα)

(Πύργος λαπαροσκοπικών εγχειρήσεων με δυνατότητα σκιαγράφησης με πράσινο της ινδοκυανίνης)

(Αναβάθμιση του γραφείου κίνησης)

(Δημιουργία ενός κυλικείου πρότυπου)

(Το εστιατόριο των ιατρών)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.