ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών ασθενών- Στην αναμονή δύο μήνες για μία εξέταση

Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών ασθενών- Στην αναμονή δύο μήνες για μία εξέταση

Το εθνικ;o σύστημα Υγείας της χώρας νοσεί! Καρκινοπαθείς ασθενείς βρίσκονται στην αναμονή μέχρι και δύο μήνες(!) προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση PET CT – SCAN, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης είχαν αναβληθεί ραντεβού ασθενών λόγω έλλειψης του ραδιοφαρμάκου που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια της PET CT – SCAN. Το πρόβλημα είχε αποδοθεί στην εταιρεία που παρασκευάζει το φάρμακο και συγκεκριμένα σε πρόβλημα στα μηχανήματα παραγωγής της.

Η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το γεγονός αυτό, σημειώνει ότι η προμήθεια του ραδιοφαρμάκου από έναν μόνο πάροχο αποτελεί απόδειξη του Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά
οι 50.000 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.

Η Εξέταση PET CT – SCAN θεωρείται καίριας σημασίας καθώς ανιχνεύει τον καρκίνο τη στιγμή που εγκαθίσταται και ξεκινάει η αλλοίωση του κυττάρου. Συνεπώς είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει όταν κρίνει ο θεράποντας ιατρός και όχι ανάλογα με το αν υπάρχει διαθέσιμο φάρμακο ή όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και τη σημασία του θέματος η ΠΟΕΔΗΝ την είχε αναδείξει και το καλοκαίρι του 2017, με αποτέλεσμα να δεχθεί φραστική επίθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, δυστυχώς το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε «Παπαγεωργίου» και «Θεαγένειο» αποτελεί απτή απόδειξη ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και έτσι χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο περιμένουν στην ουρά έως και δύο μήνες για να υποβληθούν σε PET CT – SCAN.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.