ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιατρική επανάσταση: Μετέτρεψαν καρκινικά κύτταρα σε λίπος

Ιατρική επανάσταση: Μετέτρεψαν καρκινικά κύτταρα σε λίπος

Ελβετοί επιστήμονες μετέτρεψαν καρκινικά κύτταρα σε λίπος σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ακαδημαϊκό έντυπο. Στην έρευνα που συμμετείχαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Basel, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πλαστικότητα και προσαρμοστικότητα ορισμένων καρκινικών κυττάρων, κατά τη διάρκεια της φάσης της μετάστασης και να τα μετατρέψουν σε κύτταρα λίπους.

Ως… είθισται τα πειράματα διεξάγονται σε ποντίκια και η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το συνδυασμό δύο φαρμάκων για να επιτύχει το σκοπό της τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από τον Αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων για χρήση από ανθρώπους.Η θεραπεία δεν κατάφερε να μετατρέψει όλα τα καρκινικά κύτταρα σε λίπος, εν τούτοις σταμάτησε τη μετάσταση του καρκίνου αλλά και την εξάπλωση του, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές πήραν ποντίκια στα οποία εμφύτευσαν μια επιθετική μορφή ανθρώπινου καρκίνου του μαστού και τους έδωσαν ως θεραπεία ένα διαβητικό φάρμακο που ονομάζεται ροσιγλιταζόνη και ένα αντικαρκινικό φάρμακο που ονομάζεται τραμετινίμπη.

Oι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και είναι άγνωστο αν η εν λόγω θεραπεία θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε ανθρώπους και σε άλλους τύπους καρκίνου. Είναι όμως πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα δύο φάρμακα χρησιμοποιούνται ήδη στην καταπολέμηση του καρκίνου. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό έντυπο «Cancer Cell».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν μελλοντικές μελέτες επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό «ώστε να καταπολεμηθεί η ανάπτυξη των όγκων αλλά και τη μετάστασή τους», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Basel, Gerhard Christofori.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.