Αν παρουσιάσεις αυτό το σύμπτωμα μετά το σεξ πρέπει να πας στον γυναικολόγο σου!

Αν παρουσιάσεις αυτό το σύμπτωμα μετά το σεξ πρέπει να πας στον γυναικολόγο σου!

Αν μετά τη σεξουαλική επαφή παρατηρήσεις αυτό το σύμπτωμα, πρέπει να επισκεπτείς τον γυναικολόγο σου.

Οι γυναίκες είναι τόσο πολύπλοκα πλάσματα που τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και μετά το τέλος του έχουν διάφορες παράξενες σωματικές και ψυχολογικές αντιδράσεις ικανές να προβληματίσουν τόσο τις ίδιες όσο και τους συντρόφους τους.

Για παράδειγμα, αρκετές γυναίκες γελάνε όταν έρχονται σε οργασμό ενώ αρκετές βάζουν τα κλάμματα μετά την κορύφωση και προσέξτε, τα γέλια είναι πραγματικής χαράς το ίδιο όμως και τα δάκρυα τα οποία προκύπτουν σε μια γυναίκα επειδή απλά δε μπορεί αλλιώς να διαχειριστεί την ευτυχία που νιώθει εκείνη τη στιγμή.

Ένα σύμπτωμα όμως το οποίο θα πρέπει μονάχα να προβληματίσει και όχι να περάσει αδιάφορο είναι το να αισθάνεται μια γυναίκα ναυτία μετά το σεξ. Προσοχή, εκτός από ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα, μπορεί να είναι και μια ένδειξη ότι πιθανότατα υποβόσκει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, γι αυτό και η γυναίκα πρέπει να πάει στο γιατρό της.

Σύμφωνα λοιπόν με την Lauren Streicher, το συγκεκριμένο σύμπτωμα δεν είναι φυσιολογικό και έχει να κάνει με σοβαρούς λόγους: O ένας είναι ότι ο τράχηλος της μήτρας που αποτελεί την δίοδο ανάμεσα στον κόλπο και στη μήτρα διεγείρεται σε τέτοιο βαθμό κατά τη σεξουαλική επαφή που δημιουργείται μια αγγειοσύσπαση η οποία οδηγεί σε πτώση της αρτηριακής πίεσης άρα και σε μια πιθανή λιποθυμία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας δεύτερος αλλά αρκετά πιο σπάνιος λόγος είναι ότι η μετα σεξουαλική ναυτία είναι πράγματι ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα το οποίο έχει διαγνωστεί ως διαταραχή σεξουαλικής αποστροφής και το αισθάνονται γυναίκες ως κορύφωση των τύψεών τους ότι έκαναν κάτι κακό ή γυναίκες που είχαν κάποιο σεξουαλικό τραύμα κατά την επαφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.