Σε σύγχυση το υπουργείο Υγείας: Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια!

Σε σύγχυση το υπουργείο Υγείας: Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια!

Το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους πολίτες να καταφύγουν σε φαρμακεία για να εμβολιαστούν απέναντι στην εποχιακή γρίπη, αλλά τα φαρμακεία δεν έχουν πλέον εμβόλια!

Σε φιάσκο εξελίσσεται η έκκληση του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, αφού πλέον στα φαρμακεία δεν υπάρχουν εμβόλια. Όμως, όπως λένε οι φαρμακοποιοί, ακόμη κι αν υπήρχαν, δεν υπάρχει πλέον η έννοια της πρόληψης, αφού είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο, στην κορύφωση, δηλαδή της εποχικής γρίπης και ενώ οι εντατικές έχουν κιόλας γεμίσει με ασθενείς σε βαριά κατάσταση.

Μετά το συναγερμό που προκάλεσαν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με τα οποία δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της κρίπης μέσα σε μία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 18 από την αρχή της περιόδου επιδημιολογικής παρατήρησης της γρίπης, το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ωστόσο, αυτή η έκκληση έρχεται πολύ αργά αφού η περίοδος του εμβολιασμού προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιπλοκές της γρίπης ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος – «άντε και ο Νοέμβριος», λένε οι ειδικοί.

«Το υπουργείο Υγείας δεν πρέπει να παίζει με τους πολίτες», είπε σε ιστοσελίδα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και εξήγησε: «Είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο. Καμία εταιρεία δεν έχει λόγο να έχει εμβόλια στην αγορά αυτή την εποχή. Τα εμβόλια για τη γρίπη, τα λεγόμενα τετραδύναμα γίνονται το φθινόπωρο, χωρίς επαναληπτικό, όταν η επώαση του ιού είναι χαμηλή έως ανύπαρκτη. Το εμβόλιο χρειάζεται είκοσι μέρες να λειτουργήσει και να δημιουργήσει ο οργανισμός αντισώματα. Συνεπώς αν αρχίσει τώρα εμβολιασμός η προστασία θα αρχίσει στα τέλη του μήνα και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι στο μεταξύ ο πολίτης που θα έχει εμβολιασθεί καθυστερημένα δεν θα προσβληθεί από γρίπη». Όπως πρόσθεσε ο κ.Λουράντος, αν και δεν υπάρχουν εμβόλια στα φαρμακεία, εντούτοις μπορεί να βρεθούν: «Εγώ ζήτησα δύο σήμερα από τον συνεταιρισμό μου, θα τα έχω. Αλλά επαναλαμβάνω. Το να κάνεις εμβόλιο τώρα είναι σα να μην έχεις κάνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την έκκληση του υπουργείου Υγείας, ο κ.Λουράντος σημειώνει ότι αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει το φθινόπωρο για να είχε νόημα, αφού πλέον η ευκαιρία της πρόληψης έχει χαθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.