ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άγχος και στρες μέσα στην ημέρα: Πώς να το μειώσετε σε 4 βήματα

Άγχος και στρες μέσα στην ημέρα: Πώς να το μειώσετε σε 4 βήματα

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην λύση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το αυξημένο άγχος στην ζωή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος και το στρες να δείτε τα συμπτώματα που το συνοδεύουν να απομακρύνονται.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για το Άγχος και την Κατάθλιψη, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα 4 βήματα, όταν είστε στρεσαρισμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε ποια είναι αυτά:

  • Να ασκείστε 5 ημέρες την εβδομάδα για 30 λεπτά κάθε μέρα. Φροντίστε να κάνετε συχνές και τακτικές ασκήσεις, ακόμα και σε μικρές δόσεις, αντί να κάθεστε σχεδόν σε αδράνεια κατά τον ελεύθερό σας χρόνο. Το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι οι καλύτερες λύσεις.
  • Βρείτε τι σας είναι πιο ευχάριστο. Προτιμάτε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής, ή την ατομική εξάσκηση;
  • “Κατεβάσετε” μουσική, audiobooks και podcasts για να ακούτε, ενώ ασκείστε. Ζητήστε από κάποιον φίλο να ασκείται μαζί σας για παρέα.
  • Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια νέα ρουτίνα άσκησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 4-8 εβδομάδες για να προσαρμοστούν και να αισθανθούν σε καλύτερη φυσική κατάσταση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.