Αυτά είναι τα πέντε λαχανικά που ωφελούν περισσότερο όταν είναι μαγειρεμένα

Αυτά είναι τα πέντε λαχανικά που ωφελούν περισσότερο όταν είναι μαγειρεμένα

Ωστόσο, ορισμένα είδη αποδεικνύονται πιο υγιεινά αν τα καταναλώσουμε μαγειρεμένα καθώς έτσι απελευθερώνουν περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Εδώ χρειάζεται να διευκρινιστεί πως τα πιο κοινά λαχανικά, όπως για παράδειγμα το μαρούλι, το λάχανο και το αγγούρι που συχνά καταναλώνουμε στις σαλάτες μας χρειάζεται να παραμείνουν ωμά και να τρώγονται ακατέργαστα καθώς το βράσιμο ή ψήσιμο αλλοιώνει κάποιες από τις βιταμίνες τους και φυσικά την πλούσια γεύση τους. Ωστόσο, σήμερα θα εστιάσουμε σε εκείνα τα λίγα λαχανικά τα οποία είναι πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας αν τα καταναλώσουμε αφού τα έχουμε μαγειρέψει και επεξεργαστεί.

5 λαχανικά που είναι καλύτερα να καταναλώνουμε μαγειρεμένα
Καρότο

Το καρότο το οποίο μας βοηθά πολύ να αποκτήσουμε γοητευτικό χρώμα το καλοκαίρι είναι το κατεξοχήν λαχανικό με καροτενοειδή και είναι ιδανικό για κατανάλωση αφού μαγειρευτεί. Αυτό που συμβαίνει όταν βράζουμε ή το ψήνουμε είναι ότι ο οργανισμός απορροφά σε μεγαλύτερη ποσότητα τη Β- Καροτίνη, η οποία μετατρέπεται εν συνεχεία μέσα στο σώμα μας σε βιταμίνη Α.

Πιπεριά
Η ψημένη πιπεριά έχει εντονότερη απόδοση των καροτενοειδών που περιέχει καθώς και πλουσιότερη αντιοξειδωτική δράση ενώ παράλληλα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης πιο πολύ απ’ ό,τι η ωμή της εκδοχή.

Ντομάτα
Η σάλτσα ντομάτας περιέχει πολύ λυκοπένιο από τη σάλτσα ντομάτας ενώ μαγειρεμένη αποτελεί ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό – ασπίδα κατά του καρκίνου. Επίσης προστατεύει την καρδιά μας.

Σπανάκι
Η διαδικασία του βρασίματος απελευθερώνει το σπανάκι από το οξαλικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο και τον σίδηρο, ενώ σε αυξημένες ποσότητες, μπορεί να σχηματίσει έως και πέτρες στα νεφρά. Επιπλέον, βράζοντας το σπανάκι, το κάνουμε φιλικότερο και ελαφρύτερο για το πεπτικό μας σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπρόκολο
Το μπρόκολο στον ατμό είναι μια πολύ υγιεινή εκδοχή του λαχανικού ωστόσο δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται να καταναλώνεται ωμό ειδικά αν έχετε υποθυρεοειδισμό. Η καλύτερη λύση είναι να το καταναλώνετε αφού το έχετε βράσει στον ατμό, με αυτό τον τρόπο ενεργοποιούμε όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά του στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.