Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική

Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, συνεχίζει την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Αττική, η Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προσθέτοντας ότι με συντονιστή την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ξεκίνησε σήμερα την πρώτη εφαρμογή από αέρος, ενώ ήδη έχουν εφαρμοστεί δύο επίγειοι ψεκασμοί (προνυμφοκτονίες) στην περιοχή.

Η πρώτη εφαρμογή από αέρος υλοποιήθηκε στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά στον Μαραθώνα σε έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων όπου έγιναν τέσσερις πτήσεις-ρίψεις, με βιολογικό σκεύασμα και με διάλυμα 500 λίτρα σε κάθε πτήση.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του 2019, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αφορά εφαρμογές ψεκασμών από εδάφους και από αέρος στον περιαστικό ιστό όλων των Δήμων και στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (φυσικά οικοσυστήματα) της Ανατολικής Αττικής.
Επίσης, οι ψεκασμοί θα εφαρμοστούν σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής, σε σημεία-εστίες που υπάρχει συλλογή υδάτων (ρέματα, κανάλια, στάσιμα νερά, πλημμυρισμένες εκτάσεις κλπ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμοι έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση, να υλοποιήσουν προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού ιστού (φρεάτια, πάρκα, δημοτικούς κήπους κλπ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.