Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες – Από την αλλεργία στο νερό μέχρι… το σύνδρομο του βρικόλακα

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες – Από την αλλεργία στο νερό μέχρι… το σύνδρομο του βρικόλακα

Επειδή πολλοί από εμάς κάθε άνοιξη ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάθε λογής αλλεργία, από τη γύρη μέχρι και τις ακτίνες του ήλιου, είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε μοναδικοί και αποκομμένοι από τον κόσμο.

Πριν όμως μας καταβάλλει η μιζέρια και η κατάθλιψη ότι κάθε άνοιξη αντί να απολαμβάνουμε τον υπέροχο καιρό είμαστε εφοδιασμένοι με αντισταμινικά, διαβάστε τις παρακάτω ιατρικές παθήσεις που σίγουρα δεν τις έχετε ξανακούσει. Και όμως υπάρχουν!

10. Το σύνδρομο της ξένης προφοράς

Μπορεί να ακούγεται παράξενη και ασήμαντη πάθηση αλλά δεν είναι. Το σύνδρομο της ξένης προφοράς είναι όταν ένας άνθρωπος αρχίζει και μιλά τη μητρική του γλώσσα με ξένη προφορά, ακόμη και γλώσσας που δεν γνωρίζει.

Μάλιστα είναι πολλές οι φορές που οι “ασθενείς” χρησιμοποιούν περισσότερες από μια προφορές καθιστώντας την επικοινωνία αδύνατη. Η συγκεκριμένη πάθηση είναι τόσο σπάνια όσο ακούγεται και εμφανίζεται στους ασθενείς μετά από βλάβη στον εγκέφαλο ή μετά από εγκεφαλικό. Φαίνεται πως οι τραυματισμοί του εγκεφάλου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται το στόμα και ο λαιμός, εξ ου και η ξένη προφορά.

9. Αλλεργία στο νερό

Η πιο παράξενη ιατρική πάθηση είναι να έχει κάποιος αλλεργία σε ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την επιβίωσή του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σημαντικό κομμάτι της ύπαρξής του, το 70% του σώματος του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς η συγκεκριμένη αλλεργία είναι υπαρκτή. Μπορεί να μην ενεργοποιεί τη στάμινα του οργανισμού επειδή περιέχεται ήδη σε αυτόν, είναι όμως μια σημαντική γιατρική πάθηση. Φαίνεται πως οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο νερό εμφανίζουν φαγούρα και πόνο μετά από επαφή με αυτό.

8. Ελεφαντίαση

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες
Είναι μια σημαντική γιατρική πάθηση που έχει να κάνει με την μόλυνση, συνήθως από κουνούπια, των ιστών και του δέρματος. Αυτό που συμβαίνει στους ασθενείς είναι ότι μετά τη μόλυνση εμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος από τις αρτηρίες και προκαλείται πρήξιμο στα άκρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρήξιμο στους ασθενείς οφείλεται στα παράσιτα που μετέφεραν στον οργανισμό τα μικρόβια. Σημαντικό για την θεραπεία του είναι η πάθηση να εντοπιστεί εγκαίρως, καθώς είναι δύσκολο ο ασθενής να υποβληθεί σε εγχείρηση.

7. Το σύνδρομο του βρυκόλακα

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες
Πριν τρομάξετε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ασθενείς δεν πίνουν αίμα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις ακτίνες του ήλιου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν και έντονη – υπερβολική ξηροδερμία.

Συνήθως οι ασθενής που εκτίθενται έστω και για λίγο στον ήλιο παρουσιάζουν εγκαύματα, ακόμη και ουλές τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να διορθώσει, καθώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα ένζυμα.

6. Το σύνδρομο του εξωγήινου χεριού

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες
Η συγκεκριμένη ιατρική πάθηση θα μπορούσε να είναι και η πιο τρομακτική. Φανταστείτε το χέρι σας να κάνει άλλα από αυτά που θα θέλατε, δηλαδή οι εντολές που δέχεται από τον εγκέφαλο να μην φτάνουν στο χέρι και αυτό να λειτουργεί αυτοβούλως.

Οι γιατροί αναφέρουν πως πρόκειται για νευρολογική ανωμαλία ή είναι αποτέλεσμα κάποιου σοβαρού τραυματισμού. Οι ασθενείς δεν μπορούν να θεραπευτούν πλήρως, ωστόσο με φυσιοθεραπεία μπορούν να αποκαταστήσουν, μερικώς, το πρόβλημα.

5. Επιδερμοδυσπλασία

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες

Η μυρμηκιοειδής επιδερμοδυσπλασία είναι σπάνια αυτοσωματική νόσος, που οφείλεται σε μεταλλάξεις στα γονίδια και χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία στη HPV λοίμωξη.

Η νόσος αρχίζει να εκδηλώνεται στην παιδική ηλικία, οι βλάβες εντοπίζονται σε πρόσωπο, λαιμό κορμό και άκρα, είναι πολυμορφικές και αρχικά μπορεί να μη διακρίνονται από τις κοινές μυρμηκιές, που εξελίσσονται λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Υπάρχουν φάρμακα που βελτιώνουν τη κατάσταση, ωστόσο δεν υπάρχει θεραπεία.

4. Φιμπροδυσπλασία

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες

Πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία που μετατρέπει τους μύες και τα αγγεία και κόκαλα. Η ασθένεια εμφανίζεται σε παιδική ηλικία και μετατρέπει τους μύες σε κόκαλα, και αναπτύσσονται σε ακόμη και εκτός του σώματός τους με αποτέλεσμα να μην σταματούν.

Την ασθένεια έχουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και δεν υπάρχει θεραπεία. Παράλληλα, η υποβολή σε εγχειρήσεις είναι επικίνδυνη και εξαιρετικά επίπονη.

3. Αλλεργία στο κρύο

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες
Το κρύο δεν είναι ευχάριστο για κανέναν, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλεργία σε αυτό. Έτσι, οι γιατροί έχουν παρατηρήσει πως οργανισμός των ανθρώπων που πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση αντιδρά μετά από έκθεσή του στο κρύο όπως αντιδρά ο οργανισμός ενός ανθρώπου που έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.

Όσοι πάσχουν από τη συγκεκριμένη αλλεργία λαμβάνουν αντισταμινικά φάρμακα.

2. Το σύνδρομο του λυκάνθρωπου

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες

Το συγκεκριμένο σύνδρομο μοιάζει βγαλμένο από επιστημονική φαντασία. Παρόλα αυτά είναι πραγματική πάθηση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν έντονη τριχοφυΐα σε όλο τους το σώμα.

Πρόκειται για γενετική ανωμαλία που δεν έχει θεραπεία, ωστόσο όσοι πάσχουν από αυτή αναζητούν τη λύση στην αποτρίχωση.

1. Το σύνδρομο του ζόμπι

Δέκα παράξενες ιατρικές παθήσεις που δεν γνώριζες
Πρόκειται για μια σπάνια ψυχολογική πάθηση, κατά την οποία οι ασθενείς πιστεύουν πως είναι ζόμπι, πως έχουν δηλαδή πεθάνει και πως τους λείπουν μέρη του σώματός τους. Οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη πάθηση αρνούνται αν τραφούν, να κάνουν μπάνιο και να έχουν κοινωνική ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πάθηση οφείλεται στη δυσλειτουργία του εγκεφάλου και συγκεκριμένα του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τη σύνδεση των συναισθημάτων με τα πρόσωπα. Έτσι, οι ασθενής είναι απόμακροι και αποκομμένοι ακόμη και από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.