Τα βιάγκρα της φύσης και οι «μυστικές» συνταγές τους (φώτο)

Τα βιάγκρα της φύσης και οι «μυστικές» συνταγές τους (φώτο)

Μήπως έχετε χάσει κάθε διάθεση για σεξουαλική επαφή; Και τι μπορεί να πυροδοτήσει και πάλι το πάθος;

Με σύμμαχό τη φύση προτείνουμε μυστικές συνταγές με τα φυσικά βιάγκρα για να ζήσετε πιο έντονες ερωτικές στιγμές.

Τζίνσενγκ: το αντίδοτο στην πεσμένη λίμπιντο.Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρίζα του, που χρησιμοποιείται ως τονωτικό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τουλάχιστον 2.000 χρόνια, όχι μόνο αυξάνει την ερωτική επιθυμία, αλλά σε ό,τι αφορά τους άνδρες καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία και ενισχύει την αντοχή.

Η μυστική συνταγή: Μασήστε μικρά κομματάκια της ρίζας του ή φτιάξτε αφέψημα ρίχνοντας 1 κουταλάκι σκόνη τζίνσενγκ σε 1 φλιτζάνι νερό, το οποίο θα βράσετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄. Πίνετε 2 φλιτζάνια καθημερινά για διάστημα 4 εβδομάδων, έπειτα κάντε ένα διάλειμμα 2 εβδομάδων και, αν χρειαστεί, συνεχίστε για άλλες 4 εβδομάδες.

Προσοχή: Σε μεγάλες δόσεις και ύστερα από παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, υπερδιέγερση, αϋπνία, πονοκέφαλο, ναυτία, διάρροια και δερματικά προβλήματα (εξανθήματα, φαγούρα).

Σαφράν, γνωστό και ως το λουλούδι του έρωτα. Το σαφράν μπορεί, εκτός από τα φαγητά σας, να κάνει πιο πικάντικη και την ερωτική σας ζωή. Σύμφωνα με έρευνες σε πειραματόζωα, ο κρόκος Κοζάνης (Crocus sativus L.), που ανήκει στα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου και έχει συνδεθεί από την αρχαιότητα κιόλας με τον έρωτα και τη γονιμότητα, διαθέτει ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνει τη στυτική λειτουργία, ενώ οι αντιοξειδωτικές του ουσίες αυξάνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Η μυστική συνταγή: Απολαύστε το στο φαγητό ή στις σαλάτες σας ή παρασκευάστε έγχυμα με τον παρακάτω τρόπο: Βράστε νερό, ρίξτε μέσα 4-10 ίνες (στήμονες) σαφράν, αφήστε το για 5-6΄ και πιείτε το αφού προηγουμένως το σουρώσετε.

Προσοχή: Η κατανάλωση μέχρι 1,5 γρ. σαφράν ημερησίως είναι ασφαλής, ωστόσο σε δόσεις πάνω από 5 γρ. την ημέρα θεωρείται τοξικό για τον οργανισμό.

Μάκα (Lepidium meyenii)για να ανάψετε τον πόθο. Το βότανο αυτό, που φύεται στις Άνδεις και μοιάζει με ραπανάκι, στη Λατινική Αμερική χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αφύπνιση της λίμπιντο. Περιορισμένες κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι το εκχύλισμά του προκαλεί ερωτική διέγερση και βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις του ανδρικού πληθυσμού. Ακόμη, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αποτελέσει όπλο υπέρ της ανδρικής γονιμότητας, αφού φαίνεται να βελτιώνει και την ποιότητα του σπέρματος.

Η μυστική συνταγή: Παρασκευάστε αφέψημα ρίχνοντας 1 κουταλάκι σκόνης σε 1 φλιτζάνι νερό. Εναλλακτικά, προσθέστε 1/2 κουταλάκι σε γιαούρτι, δημητριακά πρωινού, γάλα ή χυμούς.

Προσοχή: Δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες, ωστόσο καλό είναι να μη λαμβάνεται συνεχόμενα για διάστημα μεγαλύτερο του ενάμιση μήνα.

Νταμιάνα (Turnera diffusa), για ασίγαστο πάθος. Πρόκειται για ένα βότανο που αυτοφύεται στην Αμερική και φημίζεται για τις ισχυρές αφροδισιακές του ιδιότητες τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Οι λιγοστές μελέτες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα επιβεβαιώνουν ότι αυξάνει τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, αλλά και την ένταση του οργασμού.
Η μυστική συνταγή: Φτιάξτε έγχυμα, ρίχνοντας 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα του βοτάνου σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το σκεπασμένο για περίπου 15΄. Στη συνέχεια σουρώστε και πιείτε μέχρι 3 φλιτζάνια την ημέρα.

Προσοχή: Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και πονοκεφάλους.

Λυγαριά(Vitex agnus-castus) γνωστή και ως «φυτό της Αφροδίτης». Οι σπόροι της έχουν την ιδιότητα να ισορροπούν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, διεγείροντας έτσι την ερωτική διάθεση. Επιπλέον, λειτουργούν ως φάρμακο σε πολλές γυναικολογικές παθήσεις (π.χ. ακανόνιστη περίοδο, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, συμπτώματα εμμηνόπαυσης).

Η μυστική συνταγή: Σπάστε τους σπόρους (1/2 κουταλάκι) και μασήστε τους αργά. Επίσης, παρασκευάστε αφέψημα ρίχνοντας 1 κουταλάκι σκόνης σε 1 φλιτζάνι νερό, το οποίο βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄.

Προσοχή: Η ημερήσια δόση καλό είναι να μην ξεπερνά το 1 γρ. (περίπου 1/2 κουταλάκι). Σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και υπερένταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν προβλήματα υγείας (π.χ. υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, ηπατική ή νεφρική νόσο, θρομβοφιλία) θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους. Το ίδιο ισχύει για εγκύους και θηλάζουσες .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.