ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρωσία: Πρόστιμο ύψους 40 ευρώ σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ιός HIV είναι κατασκεύασμα

Ρωσία: Πρόστιμο ύψους 40 ευρώ σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ιός HIV είναι κατασκεύασμα

Πρόστιμο ύψους 40 ευρώ (3.000 ρούβλια) προτείνεται να επιβάλεται στη Ρωσία σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ιος HIV και το AIDS δεν υπάρχουν.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν βουλευτές μετά τους χιλιάδες Ρώσους που είναι μέλη ομάδων στα social media στις οποίες υποστηρίζεται ότι ο ιος HIV αποτελεί κατασκεύασμα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Στη Ρωσία ο συνολικός αριθμός των πολιτών που φέρουν τον ιό κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στους 900.000 και τα 1,2 εκατομμύρια.

Αυτό που προβληματίζει το Κρεμλίνο, το οποίο εξετάζει να θέσει τον νόμο σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους είναι ότι λόγω αυτής της μυθολογίας αφενός αρκετοί φορείς του ιού δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους και αφετέρου αρκετοί Ρώσοι είναι λιγότερο προσεκτικοί στην εφαρμογή μέτρων αυτοπροστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πρόβλημα λαμβάνει μαζικές διαστάσεις και με την εξάπλωση του HIV στη Ρωσία, αυτό αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.