Οι ασθένειες που μπορεί να κολλήσετε αν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα

Οι ασθένειες που μπορεί να κολλήσετε αν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα

Το ανθρώπινο σώμα φέρει πάνω του πολλά είδη βακτηριδίων και μυκήτων. Και το κρεβάτι αποτελεί εξαιρετικό μέρος, για να αναπαραχθούν αυτά. Ειδικά εξαιτίας της υγρασίας που συσσωρεύεται επάνω του κατά τον ύπνο, είτε λόγω του ιδρώτα είτε λόγω του σάλιου.

Ένα από τα βακτήρια που μπορούν να αναπτυχθούν επάνω στα σεντόνια είναι ο σταφυλόκοκκος. Που βρίσκεται στο ανθρώπινο δέρμα. Αν αυτός εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα, θα προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος και του κατώτερου αναπνευστικού. Βακτηριαιμία και άλλες λοιμώξεις όπως του ουροποιητικού.

Επίσης, αν εσείς ή ο σύντροφος σας έχετε το «πόδι του αθλητή», δηλαδή τη μυκητιασική λοίμωξη όπως ο λειχήνας. Είναι πιθανό να παραμονεύει και στο κρεβάτι σας. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να το θεραπεύσετε, θα πρέπει να θυμόσαστε πάντοτε που άφησε το σημάδι του – ακόμα και στο χαλί – και να καθαρίζετε το σημείο. Πλύνετε τα σεντόνια σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Για να καταπολεμήσετε το μύκητα, διαφορετικά αυτός θα παραμείνει και στο πλυντήριο. Και θα μεταδοθεί στις επόμενες πλύσεις. Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η κάντιντα άλμπικανς. Που μπορεί να μείνει στα σεντόνια σας.

Επιπλέον, ένα κρυολόγημα αποτελεί σοβαρό λόγο για να ανανεώσετε τα κλινοσκεπάσματα σας πιο συχνά. Προκειμένου να προστατεύσετε και τον άνθρωπο που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να διατηρήσετε το κρεβάτι πεντακάθαρο και ασφαλές και να το απαλλάξετε από μικρόβια:

  • Διώξτε τη σκόνη από παντού. Σκουπίστε όλο το χώρο γύρω και κάτω από αυτό.
  • Προτιμήστε το στεγνό καθάρισμα των μαξιλαριών.
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικά τόσο για το στρώμα, όσο και για τα μαξιλάρια σας.
  • Ψεκάστε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα με απολυμαντικό σπρέι.
  • Πλύνετε όλα τα είδη του κρεβατιού στο πλυντήριο. Βάζοντας τα σε πρόγραμμα με θερμοκρασία άνω των 60 βαθμών.
  • Ανανεώστε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες κάθε δύο εβδομάδες το πολύ.
  • Μην ξεχνάτε να πλένετε και να απολυμαίνετε τα χέρια σας, πριν τον ύπνο, ή ιδανικά, να κάνετε μπάνιο.
  • Βάλτε τις πιτζάμες για πλύσιμο ανά τρεις ημέρες.
  • Αν έχετε κατοικίδιο και του επιτρέπετε να κοιμάται μαζί σας. Φροντίστε ώστε τουλάχιστον να ξαπλώνει σε μια δική του κουβέρτα, που θα απολυμαίνετε ανά εβδομάδα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.