ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια εκτεθειμένα στη ζέστη

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια εκτεθειμένα στη ζέστη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, η οποία εξέτασε 16 διαφορετικές εταιρείες εμφιαλωμένου νερού, οι τρέχουσες συστάσεις σχετικά με τα επιθυμητά επίπεδα της δισφαινόλης Α (ή αλλιώς BPA) που έχουν τα πλαστικά μπουκάλια, έχουν αλλάξει.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα υποτιθέμενα ασφαλή για τον άνθρωπο συγκεκριμένα επίπεδα των πλαστικών να αυξάνονται μέσα σε 4 εβδομάδες αφήνοντας τα μπουκάλια σε θερμοκρασία 70°C, η οποία αντιστοιχεί στην θερμοκρασία που φτάνει το εσωτερικό ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού κατασκευάζονται από ένα υλικό που ονομάζεται τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή πολλών συσκευασιών τροφίμων και ποτών, μιας και είναι αρκετά ελαφρύ και ανθεκτικό.

Το θέμα όμως είναι πως όταν το υλικό αυτό θερμαίνεται, απελευθερώνει το χημικό ΒΡΑ, το οποίο κατά τους ειδικούς μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα διάφορων ορμονών που μιμούνται τα οιστρογόνα και να αποτελέσει κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, σε περίπτωση που είναι σε μεγάλη ποσότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιο ανησυχητικό όμως στοιχείο της όλης υπόθεσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πως με την πάροδο του χρόνου, οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες αυξάνονται. Έτσι λοιπόν, συνιστούν να μην καταναλώνετε μπουκάλια με νερό που έχετε ξεχάσει για ημέρες στο αυτοκίνητό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.