Έτσι θα διατηρήσετε το κρεβάτι σας καθαρό χωρίς μικρόβια

Έτσι θα διατηρήσετε το κρεβάτι σας καθαρό χωρίς μικρόβια

Ένα μέσο στρώμα κρεβατιού περιέχει πάνω από 10.000 ακάρεα οικιακής σκόνης, ενώ τα μαξιλάρια διπλασιάζουν το βάρος τους μέσα σε τρία χρόνια λόγω των ακάρεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό τους.

Σε συνδυασμό με τον ιδρώρα που αποβάλλει ένας άνθρωπος την ώρα του ύπνου, γίνεται κατανοητό γιατί το κρεβάτι σας μπορεί να αποτελέσει αν δεν προσέξετε, εστία μικροβίων και να πυροδοτήσει ή να επιδεινώσει ρινίτιδα, το άσθμα και το έκζεμα.

Αν θέλετε να διατηρήσετε το κρεβάτι σας καθαρό και χωρίς μικρόβια, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα:

-Ανοίγετε τα παράθυρα του δωματίου και μην στρώνετε το κρεβάτι αμέσως μόλις σηκωθείτε το πρωί

-Αλλάζετε σεντόνια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και πλένετε τα μαξιλάρια δυο φορές το χρόνο. Το ιδανικό είναι να τα αντακαθιστάται δύο φορές το χρόνο.

-Να αερίζετε και να αφήνετε τακτικά στον ήλιο το σκέπασμα και τα μαξιλάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Μην ξεχνάτε ότι το στρώμα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε πέντε χρόνια και εάν το καλύπτετε και το καθαρίζετε κάθε εβδομάδα, κάθε δέκα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.